SV De Rijp JO 15-1 (C1) en de promotiepoule

//SV De Rijp JO 15-1 (C1) en de promotiepoule

Sporting Krommenie JO15-1 – SV De Rijp JO 15-1  3 – 2

De promotiepoule: dat is andere koek! Geen tegenstanders meer die blij zijn als ze met een 5-0 achterstand de rust halen. Nee, nu tref je tegenstanders die kunnen voetballen en net zo graag willen promoveren als wij dat willen. En dat merkten we tijdens de eerste wedstrijd. Binnen 5 minuten stonden we na twee keer dom balverlies en twee snelle counters met 2-0 achter. Dan weet je dus dat je uit een ander vaatje moet tappen. Het prijst de C1 dat ze de kop erbij hielden en na deze snelle achterstand begonnen te voetballen. Nog voor rust waren ze door een prachtige vrije trap van Vince terug in de wedstrijd: 2-1. Na de rust drong De Rijp verder aan om de gelijkmaker te produceren en ook nu had Vince met een vrije trap vanaf dezelfde afstand een belangrijk aandeel in de verdiende gelijkmaker. Na zijn vrije trap raaktn Milan, Julian en Ole de bal ook nog even en was het na een kwartier in de 2de helft gelijk: 2-2 En toen viel het eigenlijk even stil. Wat moest er nu gebeuren: het gelijkspel koesteren of nog gaan voor de overwinning? Tijdens dit twijfelmoment profiteerde SK van een moment van twijfel. Een vrije trap viel precies voor het doel stil en iedereen stond ernaar te kijken. Toen dacht de spits van SK, ja, als niemand iets doet, dan doe ik het maar en met een heel lullig boogje viel de bal in het doel: 3-2.

De C1 zette nog wel aan voor een slotoffensief maar de grens van hun veerkracht was helaas bereikt en zo startte de C1 met een onverdiende nederlaag. Een compliment voor de scheidsrechter is hier op zijn plaats, de man floot een geweldige wedstrijd en hield alles, dus ook de leider van SK, onder controle. Chapeau!

met sportieve groet,
Andreas Oerlemans