SVA JO 15-1 – SV De Rijp JO 15-1

//SVA JO 15-1 – SV De Rijp JO 15-1

Na een gedwongen rustpauze van een week, moest afgelopen weekend de strijd worden aangebonden met SVA. Zij hadden in ons rustweekend van Sporting Krommenie gewonnen, dus waren er goede zaken te doen. Een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Bij winst zou de spanning helemaal terug zijn, bij verlies zou promoveren wel eens moeilijk kunnen worden. Vorig jaar werd het een kraker en gingen we met 4-4 naar huis. Wat zou deze wedstrijd brengen?

De C1 had in ieder geval geleerd van de 1ste wedstrijd en stond geconcentreerd aan de start. Nu was het De Rijp dat op snelle voorsprong kwam na een goede aanval over rechts, waarbij Julian Milan op maat bediende. Hij aarzelde niet en zette de 0-1 op het scorebord. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want de gelijkmaker lag er 3 minuten later ook alweer in.  De snelle rechterspits ontsnapte even aan ieders aandacht en scoorde de 1-1.  SVA combineerde er op het middenveld lustig op los, maar was slordig in de opbouw van achteruit. Dat werd hen in de 9de minuut fataal: De keeper schoot weer heel slordig uit en precies in de voeten van Ole. Die drong diep door in het strafschopgebied en kon – alleen voor de keeper – zelf scoren. Hij zag in zijn ooghoek Cas er echter nog beter voor staan en legde beheerst breed. Cas hoefde de bal er alleen nog maar in te wandelen: 1-2.

Toen ontstond een boeiend en spannend ‘gevecht” met twee gelijkwaardige tegenstanders die er een meeslepend schouwspel van maakten.  Met uitblinker Jur, wat kwam hij elke keer geweldig voor zijn tegenstander, hield de defensie stand en wisten we drie zwaarbevochten punten mee naar huis te nemen. De spanning is geheel terug in de competitie en je zult zien dat iedereen van iedereen kan winnen. Het spel is op de wagen en we kijken uit naar 8 zenuwslopende krakers. Met promotie nog steeds als reële mogelijkheid.

Met sportieve groet,
Andreas Oerlemans