De Rijp JO17-1 morele winnaar tegen vervelend sluw Koedijk

//De Rijp JO17-1 morele winnaar tegen vervelend sluw Koedijk

Sv de Rijp JO17-1 – Koedijk JO17-1    2-2 (1-1)

Zaterdag 4 februari 2017. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar na een bijna echte midwinter ijstijd. De wedstrijd van vandaag stond eigenlijk vorig jaar gepland (Midwinterfeest zaterdag), maar nu kwam dan toch de inhaalslag. In Koedijk werd nipt verloren (2-1), dus vandaag kans op revanche. Helaas moesten onze jongens het zonder captain Stan (familiefeest) en Menno (schorsing en ziek) doen. Jip’s enkel was flink ingetaped, maar was gelukkig wel beschikbaar. Bas en Max waren als invallers bereid gevonden. Super ! Beau droeg vandaag de aanvoerdersband. (Stond je goed Beau)! Rob Pronk hanteerde de vlag als assistent van de KNVB scheidsrechter.

De eerste helft heeft uw reporter van horen zeggen. De thuisploeg werd door de gasten op eigen helft vastgezet maar De Rijper verdediging stond fier. Toch kwam Koedijk na ongeveer een kwartier op voorsprong. De Rijp kwam af en toe gevaarlijk uit, maar het duurde toch nog een kwartier om op gelijke hoogte te komen. Luc R passte in op Mick. Die gebruikte goed zijn lichaam en draaide bijna als ene L. Suarez mooi weg van zijn verdediger. Vervolgens haalde Mick verwoestend uit om de Koedijk keeper te laten vissen, BWAMMMM, 1-1. Met een aandringend Koedijk en op zijn kansen loerend De Rijp werd de rust gehaald.

Met een beetje nattigheid begon de tweede helft. Koedijk won meer duels en stond steeds goed (of had mazzel) dat de tweede bal voortdurend in hun bezit kwam. De Rijp was en bleef geconcentreerd voor de eigen 16. Totdat de sluwe geel zwarte spits een gaatje vond en een actie maakte binnen de beruchte lijnen. Door een Rijper voet werd hij een soort van gehaakt. De scheidsrechter was resoluut en gaf een strafschop. De Koedijk schutter faalde helaas niet, 1-2. Het zal toch niet weer… Nee! Deze goal viel vroeg in het tweede bedrijf, er was nog genoeg tijd om de revanche gestalte te geven. Dat Koedijk op allerlei manieren vooral heel veel tijd ging rekken werd de sfeer in het veld grimmiger. De Rijp drong meer aan, hanteerde niet meer aldoor de paniekerige lange bal (weg is weg, maar ook snel weer terug), probeerde combinerend bij de goal van de tegenstander te komen. De eindpass was echter niet altijd zuiver of er zat een Koedijk voetje tussen. Of ze maakten weer een overtreding. Jip werd binnen de 16 gehaakt (net zoals A. Robben door Puyol werd gestuit in de WK finale Zuid Afrika, Nederland-Spanje; Puyol een tackle van achteren …) net voordat hij wilde uithalen. De scheidsrechter zag geen overtreding…  Dus geen penalty. Wij niet.  Koedijk was daarna akelig dicht bij de beslissing, maar na een dodelijke counter werd voor open doel gemist. Dat gaf De Rijp opnieuw een adrenalinestoot. Weer een vrije trap na weer een Koedijk overtreding. Jip legde de bal net voorbij de 2de paal, Luc vA sprong als CR7 zo hoog en kopte de bal terug voor de goal. En daar stond en sprong Luc R en hij kopte de bal tot grote vreugde en opluchting van heel De Rijp tegendraads tegen de touwen, BWAMMMMM, 2-2 ! De voor de werklust absoluut verdiende gelijkmaker. Met nog twee minuten op de klok (plus nog de in te halen tijdrek minuten) zag ik bij De Rijp de idee van “d’r op en d’r over!”. Maar de scheidsrechter besloot dat het genoeg was na 80 minuten. Geen extra tijd en een mooi gelijkspel, met De Rijp als morele winnaar! Deze reporter is trots op de getoonde vechtlust! Klasse!!!!

Volgende week mogen de jongens naar Den Helder, de nr. 2 van de ranglijst. Er genoeg voetbal in het team zit om ook hier punten te pakken. Zeker als de durf er is om te combineren. Ik zeg doen! Max en Bas, harstikke bedankt voor het invallen. Prima gedaan !!! Groetjes uit Graft – Alex de Graaf.

2017-02-08T14:59:49+00:00woensdag 8 februari 2017|Wedstrijdverslagen|