SV De Rijp kruipt naar concurrentie

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp kruipt naar concurrentie

Langzaam sluipt SV De Rijp naar de concurrentie om lijfsbehoud in de Derde Klasse B. Als een luipaard die zijn prooi wil verschalken nadert het team van trainer Peter van der Zwaan ploegen als OSV en Wijk aan Zee. Na het gelijkspel tegen DTS, de zege op Limmen volgde zondag een overwinning tegen OSV (2-1). De Walvisvaarders, die op de laatste plaats in een uitzichtloze positie leken gemanoeuvreerd,  hebben nog drie punten achterstand op de ploeg uit Oostzaan (een duel meer gespeeld), en Wijk aan Zee. WSV ’30 en Meervogels bezitten vijf punten meer. Dat geeft ons vlaggenschip weer hoop voor de toekomst én vertrouwen.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat De Rijp tegen OSV de volle winst zou incasseren. De rood-witten misten zes spelers: Nick Visser (schorsing), Melle Boersma, Ricardo Stam, Bas Koster, Michel Keetman en Max Huider (allen vakantie). Daar stond de rentree van Menno Meijland en Tim Deitmers tegenover. De eerste kampte vanaf de seizoenstart met een enkelblessure en zelfs een kuitbeenbreuk, de tweede had last van spierkwetsuren. Dat beiden van grote waarde zijn voor het team en dus de afgelopen maanden node werden gemist, zou later in de wedstrijd blijken.

Maar De Rijp kwam in eerste instantie op achterstand. OSV, dat een week eerder nog Vitesse met 3-0 had verslagen in Amsterdam-Noord, ging voortvarend van start en speelde in een hoog tempo. In de zevende minuut kopte Pascal Oudejans een kopbal van een OSV-speler in een reflex achterover waardoor doelman Jos Timmer volledig werd verrast (0-1). De Rijp probeerde zich te herstellen, maar dat leverde geen kansen op. In de 28ste minuut kwam het keerpunt in de wedstrijd. OSV-speler Ahmet Haphap gleed bij de middenlijn met een gestrekt been in op Valentijn Jonk die er gelukkig heelhuids vanaf kwam. De prima leidende jonge arbiter Ouendag uit Utrecht trok resoluut rood.

Hoewel in eerdere duels De Rijp steeds moeite had met een man-meer-situatie nam de ploeg nu het heft stevig in handen. Er moest echter een actie van Menno aan te pas komen om de gelijkmaker te forceren. Nadat hij kort voor rust in het strafschopgebied werd gevloerd schoot Wesley Rollman de bal onberispelijk vanaf zestien meter in de hoek. In de tweede helft domineerde De Rijp de wedstrijd en was het wachten op meer goals. Pascal raakte de lat en Thom Rijser scoorde uit een voorzet, eveneens van Pascal, maar zou dat vanuit buitenspelpositie hebben gedaan volgens OSV-assistent Erdimir. Vreemd genoeg dacht Ouendag dat het een geldig doelpunt was, zo verklaarde hij later in alle oprechtheid, maar hij ging af op de grensrechter omdat die er beter voorstond. Het was uitstel van executie voor OSV. Met nog een half uur te spelen veroverde Thom een bal op het middenveld waarna hij Tim de diepte in stuurde. De clubtopscorer maakte het karwei koelbloedig af. Daarna bleef het onnodig spannend, mede doordat OSV via linksbuiten Nicky Roele af en toe goed counterde. Van der Zwaan moest Tim (kramp) en Pascal (knie) wisselen voor Jurjen Cramer en Matthijs Zijp. In de rust was Roy de Beus al in de kleedkamer achtergebleven voor Aris Meester. Tim en Wesley troffen nóg een keer de lat, het bleef 2-1.

Volgende week zijn Ricardo en Nick weer beschikbaar, maar ontbreekt Menno die niet op een inhaalduel had gerekend. Jammer want hij speelde na al die maanden van afwezigheid als verdedigende middenvelder een uitstekende wedstrijd en was een plaag voor directe tegenstander Rik Smit. Jos Timmer maakte een betrouwbare indruk in het doel, maar ook hij zal er tegen Vitesse niet bij zijn. Desondanks moet De Rijp voorin weer een vuist kunnen maken. Als OSV van Vitesse kan winnen, kan De Rijp het ook.

Erik Oudshoorn.

2017-02-20T20:38:48+00:00maandag 20 februari 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|