SV De Rijp kruipt naar concurrentie

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp kruipt naar concurrentie

SV De Rijp heeft ook in de derde wedstrijd na de winterstop een opgaande lijn vertoond. Tegen Vitesse ’22 dwong het team van trainer Peter van der Zwaan een verdienstelijk gelijkspel af: 2-2. In de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen bleek de ploeg uit Castricum nog met 2-7 veel te sterk. Maar aan de voet van de duinen had De Rijp ook kunnen winnen. De volle winst ging verloren in de 77ste minuut door een ongelukkig moment in de defensie, waardoor Mats Laan de gelijkmaker kon aantekenen. De concurrentie in de strijd om lijfbehoud blijft echter ook punten pakken. Wijk aan Zee won bij Meervogels (0-1). OSV staat nu op twee punten en daarboven Meervogels op vier met wel een wedstrijd minder gespeeld. De Walvisvaarders zullen volgende week dan ook op bezoek bij Wijk aan Zee in ieder geval moeten winnen om aan te haken

Hekkensluiter De Rijp bleek zonder Menno Meijland en doelman Jos Timmer (weekendje weg) de vooraf nummer van drie van de Derde Klasse B goed partij te kunnen bieden. Van der Zwaan hield tevens Ricardo Stam tot diep in de tweede helft buiten de ploeg. Hij was net terug van wintersport. Een aantal spelers dat wel in de basis stond onderscheidde zich. Om maar achterin te beginnen: doelman Leon Commandeur was vooral in één-tegen-één-situaties ijzersterk. Als een duveltje uit een doosje kwam de zeventienjarige eerstejaars A-junior steeds uit zijn doel en was een aanvaller van Vitesse dan te snel af. In de tweede helft stompte hij ook een keer een bal uit de kruising. Verder was Wesley Rollman sterk in de duels en speelde ook Valentijn Jonk een prima wedstrijd. De linkshalf liet zien na een lange afwezigheid elke week sterker te worden. Jammer dat hij in de tweede helft gedwongen werd  tot veel defensieve arbeid.

De Rijp ging in het laatste half uur te gehaast spelen, te weinig werd nog rustig opgebouwd. Dat leverde balverlies op waardoor Vitesse steeds weer aan een nieuwe aanval kon beginnen. De opponent moest echter achterin voortdurend waakzaam blijven, want daar zorgde Nick Visser voor sterke rushes en stichtte ook Tim Deitmers gevaar. In de 56ste minuut had Tim de 3-1 op zijn schoen, maar door een ‘bizar polletje’, zoals hij het noemde, schoot hij de bal oog-in-oog met de Vitesse-doelman hoog over.

De Rijp moest in de eerste helft terugkomen van een vroeg opgelopen achterstand. Jonk, die ook nog op de paal schoot,  bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Kort voor rust werd Thom Rijser aangetikt in het strafschopgebied. Niet Wesley maar de man in vorm, Tim dus, ging op elf meter staan en schoot de bal onberispelijk in de hoek.

Na rust werd Vitesse steeds sterker. Maar Laan kon de ploeg pas een punt bezorgen nadat de bal voor het doel van De Rijp slecht werd weggewerkt en via een rug voor zijn voeten belandde. Met een curve ging de bal om Leon heen in het doel. Op volle oorlogssterkte gaat De Rijp volgende week weer naar de kust. Ons vlaggenschip is na de winterstop nog ongeslagen en ook het bij vlagen goede spel geeft vertrouwen.

Erik Oudshoorn.

2017-02-27T20:24:34+00:00maandag 27 februari 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|