Gelijkspel gemiste kans SV De Rijp

/, Wedstrijdverslagen/Gelijkspel gemiste kans SV De Rijp

Het eerste elftal van SV De Rijp heeft zondag een kans gemist om een grote slag te slaan in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Klasse B. Op bezoek bij Wijk aan Zee kwamen de Walvisvaarders net als een week ervoor tegen Vitesse ’22 niet verder dan 2-2. Nog meer dan in Castricum lagen de drie punten voor het grijpen. Bij een overwinning had SV De Rijp de rode lantaarn overgedragen aan OSV.

Het tweede duel aan de rand van de duinen in een week tijd was allerminst hoogstaand. Daar leenden het veld en het weer zich ook niet voor. Desondanks had De Rijp in de eerste helft wat meer voor een verzorgde opbouw kunnen kiezen. Zeker na de tamelijk vroege voorsprong was er geen enkele reden tot het paniekerig wegwerken van de bal in de defensie. De openingstreffer kwam tot stand na een goede loopactie van Ricardo Stam, die in de spits de wederom geblesseerde Tim Deitmers verving. De voorgetrokken bal belandde aan de andere kant van het strafschopgebied, waar Menno Meijland tegen de grond werd gewerkt door Richard van Gelderen. Een merkwaardige ingreep van de Wijk aan Zee-speler omdat de bal het tweetal al was gepasseerd. Aanvoerder Wesley Rollman mocht het cadeautje vanaf de strafschopstip uitpakken en deed dat in tweede instantie. Zijn eerste inzet werd nog door de doelman gestopt, maar op de rebound van Wes was hij kansloos.

Veel ging er vervolgens over de rechtervleugel waardoor Valentijn Jonk op de linkerkant moeilijk in zijn ritme kon komen. In de 29ste minuut kwam Wijk aan Zee langszij. Menno beging zo’n 25 meter van het doel een overtreding. Vervolgens schoot Hidde Fenenga de bal in de kruising. Als een granaat vloog de bal in het net, onhoudbaar voor doelman Jos Timmer.‘Dat lukt hem nooit meer’, zei een bestuurslid van Wijk aan Zee in de rust cynisch. Maar juist dus wel tegen De Rijp.

Halverwege de tweede helft kwamen de Rijpers toch weer op voorsprong. Na een sterke actie van Nick, die net als een week eerder een plaag was voor de defensie, ging de bal via Richard van Gelderen – hij dus weer – onder de lat in het doel toen deze de voorzet probeerde te blokken. Nauwelijks een paar minuten later had Ricardo de kans de wedstrijd te beslissen en de volle winst veilig kunnen stellen. Na een sterke loopactie hoefde hij alleen nog de doelman te omspelen, maar daarbij struikelde hij over de bal.

Dat was nog geen ramp geweest als een zondagsschot Wijk aan Zee zo’n tien minuten voor het einde niet opnieuw naast De Rijp had gebracht. De omstandigheden en het stevige spel van de tegenstander, die vooral Wesley flink aanpakten, voorkwamen dat De Rijp opnieuw afstand kon nemen. Het vertrouwen in een goede afloop is ondanks deze teleurstelling niet verdwenen bij de ploeg die dit kalenderjaar nog ongeslagen is. Er zijn in negen wedstrijden ook nog voldoende punten te verdienen om het vege lijf te redden, maar penibel blijft het wel.

Erik Oudshoorn.

2017-03-06T19:55:28+00:00maandag 6 maart 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|