Hercules maatje te groot voor De Rijp

/, Wedstrijdverslagen/Hercules maatje te groot voor De Rijp

Ten overstaan van een vol terras en onder een vriendelijk lentezonnetje leed SV De Rijp aan de Jan Ploegerlaan zijn eerste nederlaag in 2017. Hercules Zaandam bleek net als in de heenwedstrijd veel te sterk: 0-4. Tot overmaat van ramp ontvingen de spitsen Nick Visser (commentaar op de leiding) en Ricardo Stam (schwalbe) een gele kaart waardoor zij komende zondag de belangrijke wedstrijd tegen Meervogels zullen missen.

SV De Rijp blijft in de Derde Klasse B de hekkensluiter. Hoewel concurrenten als OSV (3-1 zege op WSV ’30) wél punten pakten, is er nog geen reden om genoegen te nemen met degradatie. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan. OSV en Zeevogels hebben vier punten meer, WSV ’30 vijf. Maar de situatie blijft natuurlijk onverminderd zorgelijk. Ploegen als Meervogels, Zeevogels en WSV ’30 zakken niettemin steeds verder weg. Tegen deze teams zal De Rijp de volle winst moeten boeken.

De wedstrijd tegen Hercules had al in de eerste helft beslist kunnen worden. In de 22ste minuut redde Niels van Bavel met een geweldige sliding de bal van de doellijn. Het scorebord wees toen al een voorsprong (0-1) aan voor Hercules door een treffer in de vijftiende minuut na een vloeiende aanval. De Rijp ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Nick Visser dook een keer alleen op voor de keeper van de Zaankanters, maar treuzelde te lang.

Acht minuten na rust vergrootte Hercules de marge alsnog uit een corner. Toen knapte er iets bij De Rijp dat zich vaak de onderliggende ploeg voelde. Toch was de aansluitingstreffer heel dichtbij toen Niels bij een scrimmage uit een hoekschop van een meter afstand op de paal schoot. Daarna toonde Hercules aan gewoon over meer kwaliteit te beschikken. Zowel in de aanval als de verdediging heeft het team spelers waar De Rijp jaloers op kan zijn. De bezoekers liepen uit naar 0-4, maar dat was eigenlijk voornamelijk voor de statistieken. Dan moet het zondag maar gebeuren op de grasmat van Meervogels.

Erik Oudshoorn.

2017-03-12T21:54:25+00:00zondag 12 maart 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|