JO 15-1 (C1) Beker en Purmersteijn in het kwadraat

Dynamo JO15-1 – SV De Rijp JO 15-1  0 – 10
Purmersteijn JO15-2 – SV De Rijp JO 15-1  1–2
SV De Rijp JO15-1 – Purmersteijn JO15 -2  2-1

Een doordeweekse training leek het, ons midweekse bekeravontuur in Ursem. Op het prachtige sportcomplex van Dynamo mochten de jongens zich even uitleven op een matige tegenstander. Het was zeker niet de beste wedstrijd van de C1 maar hé, wat kun je daarvan zeggen als ze met 10-0 winst van het veld stappen. De wedstrijd was niet echt boeiend vandaar alleen de doelpunten makers: Milan 3x,  Mark! 2x, Cas 2x en Ole 2x. Op naar Egmondia komende week!

Afgelopen week mochten we de strijd tegen Purmersteijn in het kwadraat aangaan. Purmersteijn nam in beide wedstrijden een bijzonder afwachtende houding aan. Ze lieten zich geheel op hun eigen veld terugzakken en probeerde op die manier een onneembare vesting te creëren en gokte verder op een uitval van hun eenzame maar snelle en uiterst behendige spits. Het werden daardoor behoorlijk saaie potjes om naar te kijken maar uiteindelijk vergoedde de spanning wel veel.

De Rijp wist in Purmerend even geen raad met de geboden ruimte. De achterhoede ging de bal ‘brengen’ en liepen daardoor eigenlijk alle ruimte dicht. Het tempo was dan ook te laag om de gegroepeerde en hechte defensie stuk te spelen. Maar zie, als het tempo even omhoog ging, dan was er uiteindelijk wel een gaatje te vinden. Twee snelle uitbraken leverden voor rust twee doelpunten op. Eerst haalden Julian met een paar onnavolgbare acties de achterlijn en bereikte met een voorzet Enzo die geen seconde aarzelde: 0-1.
In de 27ste minuut maakte Milan zich goed vrij op de rand van het strafschopgebied en hij dreigde zelf te schieten. Maar in plaats van zelf de trekker over te halen, gaf hij hem heel slim aan Niki die er nog net iets beter voor stond: 0-2 en tevens ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een afwachtend Purmersteijn loerend op de counter. De wedstrijd dreigde als een nachtkaars uit te gaan totdat P’steijn ineens uit het niets de aansluitingstreffer produceerde en het nog vier minuten billen knijpen werd. Mark redde in de laatste minuut spectaculair en zorgde ervoor dat we verdiend met 3 punten naar huis gingen.

Zaterdag was het interessant om te zien of P’steijn dezelfde tactiek zou toepassen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het echt leuk is om zo te voetballen op die leeftijd. Ook deze keer wist de C1 zijn geduld te bewaren en te wachten op de kans die zich altijd wel voor doet. In de 20ste  kreeg Ole een vrije bal te nemen op 20 meter afstand. De vrije trap was niet echt goed maar lastig genoeg voor de keeper die de bal niet klem kreeg. Julian was er als de kippen bij en tikte de rebound binnen: 1-0. Deze keer gingen we met maar 1 doelpunt marge de rust in. Na de rust vergaten de mannen te voetballen en wisten ze moeilijk om te schakelen naar de iets aanvallendere tactiek van de tegenstander.  Na een minuut of twaalf stonden we erbij en keken we erna hoe 1 van hun spitsen een shot op doel waagde. De bal rolde buiten het bereik van Mark in de uiterste hoek: 1-1.

Het bleek een goed wake-up call. Ineens begon de C1 weer beter te spelen en ging men er vol voor om de overwinning alsnog binnen te halen. 5 Minuten voor tijd wist Milan Ole te vinden aan de rechterkant van het strafschopgebied. Hij schudde in een duel zijn tegenstander van zich af en produceerde de winnende treffer in de verre linkerhoek: 2-1.

De C1 doet volop mee! Woensdag voor de beker dus en zaterdag tegen medekoploper SVA. Het wordt een spannende maar uitdagende week !
Veel succes mannen!

Andreas Oerlemans