Jos en Bas uitblinkers in Akersloot

/, Wedstrijdverslagen/Jos en Bas uitblinkers in Akersloot

In de eerste seizoenshelft kreeg SV De Rijp in twaalf duels liefst 48 tegentreffers te incasseren. Dat lag niet zozeer aan doelman Jos Timmer, die ook niet alle wedstrijden onder de lat stond, maar het knaagde natuurlijk wel stevig aan zijn zelfvertrouwen. Met de progressie die het elftal vanaf de wedstrijd tegen DTS (3-3) op 11 december boekte kwam ook het herstel van Jos. En zondag stond hij als herboren te keepen tegen Meervogels ’31. In de eerste helft maakte de tiener al een betrouwbare indruk, werd hij alleen geklopt door een eigen doelpunt van Rick Schrama die een bal pardoes in zijn eigen net schoot. Na rust kon gerust worden gesteld dat Jos een groot aandeel had in de 1-2 overwinning. Een afstandsschot tikte hij over de lat, een vrije trap tikte hij uit de hoek en in de lucht was elke bal voor hem. Reddingen die aan de legendarische Jan van Beveren deden denken. Samen met Bas Koster en doelpuntenmaker Wesley Rollman, die twee treffers voor zijn rekening nam, was Jos de grote uitblinker in het winderige Akersloot.
Ander opmerkelijk feit: in het centrum van de verdediging hield de 44-jarige Michel Keetman zich ouderwets goed staande. Trainer Peter van der Zwaan had voor de routinier gekozen omdat hij altijd perfect timet bij hoge ballen. En het was bekend dat Meervogels veel over de vleugels speelt om de lange spelers voorin in stelling te brengen. Daar kwam dit keer weinig van terecht. Al gebiedt de eerlijkheid te vermelden dat de tegenstander vijf spelers miste.
Maar ook De Rijp was natuurlijk niet compleet. De spitsen Nick Visser en Ricardo Stam waren geschorst. Gelukkig kon de herstellende Tim Deitmers een helft spelen. Na rust werd hij vervangen door Max Huider die vanaf de rechterflank ging opereren, terwijl Wesley doorschoof naar de spitspositie. Het bleek geen slecht alternatief.
Nadat Rick rond de vijftigste minuut een voorgegeven bal in een reflex in zijn eigen doel tikte, vertoonde De Rijp een opmerkelijke veerkracht. Dit was ook geen tegenstander om bang voor te zijn. Twee minuten later begon Max een actie op rechts en speelde Wesley vrij die oog-in-oog met de doelman niet faalde. En vijf minuten later was het weer raak voor De Rijp. Bas Koster, die zich ondanks zijn jonge leeftijd als verdedigende middenvelder enorm sterk toonde in de duels, trok een bal voor het doel die door de wind op curieuze wijze bij de tweede paal ineens voor de voeten van Wesley belandde. De aanvoerder speelde het leer vervolgens door de benen van de doelman: 1-2.
Daarna was het vaak alle hens aan dek voor De Rijp. Meervogels bracht een extra aanvaller in het veld en ging met vier spitsen spelen. Maar De Rijp hield stand, mede door het goede keeperswerk van Jos.
Zondag wacht de clash met SV Beemster. De Rijp is er klaar voor om revanche te nemen voor de 4-2 uitnederlaag. De punten zijn nodig om van de laatste plaats af te komen. Onderaan in 3B wordt het steeds spannender. In tegenstelling tot de kop van de ranglijst waar HSV met twaalf punten voorsprong op Vitesse ’22 de titel niet meer kan ontgaan. Het verschil tussen De Rijp en OSV is nog een punt, dat met Zeevogels twee en Meervogels drie. Komt zondag dus allen (aanvang half drie) om uw dorpsgenoten aan te moedigen!

Erik Oudshoorn.

2017-03-20T09:37:32+00:00maandag 20 maart 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|