SV De Rijp 4 voetbalt voor het plezier

//SV De Rijp 4 voetbalt voor het plezier

maar winnen zou ook wel eens leuk zijn….

Dit seizoen is gestart met een pilot om niet-selectie jeugd de mogelijkheid te bieden om samen door te stromen naar de senioren. Meestal haakt deze jeugd af omdat men het niet ziet zitten om door te stromen. Al die fanatieke oude kerels vol zelfvertrouwen. En daar kom je als jong broekie, nog nat achter de oren, niet echt in een warm bad terecht. Ons team houdt wel van een warm bad maar niet van een koude douche. Daarom polderen we met 16 man iedere week voor een leuke wedstrijd.
Ik ben er trots op dat binnen dit team met zeer uiteenlopende kwaliteiten de acceptatie enorm is. Met een beetje morren blijft men knokken. En als het echt moeilijk wordt komt er een humor over dit team welke ik zelfs niet begrijp. Mijn beloning is dat jongens die al gestopt zijn of in de A-junioren voetballen komen snuffelen. Als ik dan zeg dat ze welkom zijn om mee te trainen zie je ze denken: echt? Natuurlijk op deze leeftijd is het eerst zien dan geloven, zeker als ze gaan bedenken dat ze de verplichting hebben om iedere week er te staan. In de jeugd mocht ik het voor ze bedenken, nu mogen ze dat lekker zelf. In ons team spelen jongens die in een hoger team zo mee kunnen draaien , maar ervoor hebben gekozen om op dit niveau te voetballen. Om dan als dragende spelers af en toe tandenknarsend de ploeg op sleeptouw te blijven nemen is voor mij onbetaalbaar. Er is geen andere speler die niet nog meer zijn best gaat doen als zij sturen.
Eigenlijk heb ik niet zoveel te doen, een warm bad…

John

2017-03-23T10:45:38+00:00donderdag 23 maart 2017|Wedstrijdverslagen|