Domper in Wormer

/, Wedstrijdverslagen/Domper in Wormer

Na de kansloze thuisnederlaag (1-3) tegen WSV’30 zou iedereen die betrokken is bij het eerste elftal van SV De Rijp normaal gesproken getekend hebben voor een gelijkspel in de uitwedstrijd. Maar toen zondag na ruim negentig minuten de 1-1 eindstand op het scorebord prijkte, overheerste diepe teleurstelling. Er waren volop kansen geweest op een zege. De Walvisvaarders hadden zichzelf in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Klasse B een grote dienst kunnen bewijzen met een overwinning. Dan was het team van trainer Peter van der Zwaan in ieder geval een plek opgeschoven en stond het niet meer op een degradatieplaats. Nu wordt de confrontatie zondag met Zeevogels – gelukkig wel thuis – cruciaal. De Rijp moet gezien het resterende programma winnen om uit de ergste gevarenzone te raken.

Een prachtige zonnige lentemiddag in Wormer eindigde in een enorme domper. De Rijp was in de eerste helft op voorsprong gekomen door een treffer van Tim Deitmers. Vanuit het middenveld kreeg de spits de bal van Bas Koster die het speeltuig met een verre pass verstuurde richting het strafschopgebied. In de tweede helft ging WSV op zoek naar de gelijkmaker. De Rijp liet zich terug drukken en kwam steeds minder aan voetballen toe. In de 66ste minuut trok Mick de Jong de bal voor het doel en doordat er niemand met een voetje tussen zat, kon Stijn Besseling bij de tweede paal  scoren. Doelman Jos Timmer, die wederom een paar katachtige reddingen verrichtte, was kansloos. Nauwelijks een minuut later had Tim De Rijp weer op een voorsprong kunnen zetten. Plotseling verscheen hij vrij voor het doel. Tim koos de rechterhoek uit, maar de bal ging voorlangs. In de laatste tien minuten was ook invaller Nick Visser dicht bij een treffer. Eerst uit een prima voorzet van Pascal, en in de 91ste minuut uit een corner kopte hij de bal voor het doel naast.

Alles leek goed te komen toen De Rijp in de 93ste minuut (!) een strafschop mocht nemen. Thom was in het zestienmetergebied gehaakt, maar de vraag was vervolgens wie het buitenkansje moest gaan benutten. Penaltynemer Wesley Rollman bevond zich toen al niet meer binnen de lijnen. Hij was met wat lichamelijke ongemakken naar de kant gegaan. Menno Meijland voelde zich evenmin fit en drong niet al te veel aan. Valentijn Jonk, die het grootste deel van de wedstrijd weer als linksback opereerde, pakte wel gedecideerd de bal, maar zag even later zijn inzet door doelman Bob Weijers gekeerd. Hetzelfde deed Jos vorige week tegen Beemster, nu mocht De Rijp balen.

Valentijn faalde, maar er waren natuurlijk meer spelers die een kans op een treffer onbenut hadden gelaten. Hij hoeft zichzelf dan ook niet veel te verwijten. Van der Zwaan was na de wedstrijd in een slechte stemming. De oefenmeester had niet alleen vanwege het resultaat de pest in. Hij vond ook het spel van zijn spelers niet goed. Op het middenveld werd in zijn optiek niet goed aangesloten. Daar waren grote ruimtes ontstaan. Veel Rijpers kozen te vaak voor een moeilijke oplossing. Zondag zal de focus superscherp moeten zijn anders is de sterke serie na de winterstop, waarin alleen van Hercules werd verloren, misschien voor niets geweest.

Erik Oudshoorn.

2017-04-04T20:35:14+00:00dinsdag 4 april 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|