Zege in laatste seconde weggegeven

//Zege in laatste seconde weggegeven

Opnieuw een anticlimax voor SV De Rijp. Weer lieten de Walvisvaarders zich de kaas van het brood eten. Tegen WSV ’30 gaven de Rijpers de winst weg door in de laatste minuut een penalty te missen en zondag ging in extremis de zege aan de neus van de rood-withemden voorbij tegen Zeevogels dat in de laatste seconde in een spectaculaire wedstrijd 4-4 maakte. Hoewel in punten gelijk met Meervogels, staat De Rijp door een slechter doelsaldo nog steeds op een degradatieplek in 3B. Hoe anders had het kunnen zijn.
Om de nacompetitie te halen zal De Rijp in de resterende vier duels moeten stunten tegen een sterker geachte tegenstander: Volendam (thuis), HSV (uit), SVW ‘27 (thuis) of DTS (uit). Aangezien ons vlaggenschip na de winterstop pas een duel heeft verloren is dat natuurlijk niet onmogelijk.
Maar de situatie op de ranglijst was een stuk comfortabeler geweest als concurrent Zeevogels een nederlaag was toegediend en daarmee ook zou zijn gepasseerd op de ranglijst. De bezoekers kwamen op voorsprong nadat Valentijn Jonk een bal te zacht terugspeelde op doelman Jos Timmer. De schade werd nog in de eerste helft gerepareerd. Thom Rijser schoot een vrije trap vanaf achttien meter laag in de hoek. En Menno Meijland bracht De Rijp na een fraaie aanval en dito voorzet van Ricardo Stam op voorsprong. Toen Menno na een assist van Thom in de tweede helft ook nog voor 3-1 zorgde, gloorde de overwinning. Maar net als in de uitwedstrijd kwam Zeevogels sterk terug. Tot 3-3 zelfs. Alles leek alsnog goed te komen toen Ricardo in de 88ste minuut uit een voorzet van Nick Visser 4-3 maakte. Het venijn zat opnieuw in de staart. Jos liep onder een hoge bal door en die werd vervolgens bij de tweede paal ingetikt: 4-4. SV De Rijp doet zichzelf enorm tekort en stelt het incasseringsvermogen van de aanhang behoorlijk op de proef.

2017-04-10T18:16:40+00:00maandag 10 april 2017|Senioren|