SV de Rijp JO17-1  –  Meervogels 31 JO17-1         3-1 (0-0)

Zaterdag 8 april, 8-4, bracht een heerlijke warme lentedag. Dat betekende een behoorlijk droog en schroeiend veld en meer dan een elftal Meervogels naar De Rijp. En volle terrassen! De heenwedstrijd in Akersloot op 15 oktober werd een 0-3 overwinning en de gasten zijn duidelijk lager geklasseerd. De blessure van Matthijs heeft meer tijd nodig, dus hij was als toeschouwer aanwezig en werd vervangen door Ole. Verder was onze equipe compleet met verdedigers Tom, Beau, Menno, Luc en Luc, middenvelders Bjorn, Stan, Finn, Robbert en spitsen Mick en Jip en keeper Bruce. En middenvelder Tom en spits Tom en scheidsrechter Tom. Ongelooflijk wat hij allemaal kan. 😉 Scheidsrechter Tom werd daarna nog amicaal met onze bardienst of andersom, maar dat heeft de arbitrage noch het wedstrijdverloop negatief beïnvloed.

De wedstrijd begon erg mat, misschien wel door de warmte. Veel verkeerde passes leidden tot balverlies maar gelukkig waren de gasten ook niet in staat De Rijp onder druk te zetten. De tijd tikte door, De Rijp werd wat sterker en drong aan, maar de eindpass kwam of in niemandsland of bij de verkeerde kleur terecht. Verdedigend stond De Rijp als een dijk en de Meervogels kwamen er nauwelijks aan te pas. Ruststand brilstand. 0-0. Het tweede bedrijf was een stuk interessanter, in elk geval qua doelpunten. Uw verslaggever, ooit lichamelijk zeer geoefend, moet echter ook kritisch zijn. Alle spelers werkten hard, het was warm en het veld stroef. Maar: de linies lagen steevast te ver uit elkaar, waardoor de afspeelmogelijkheden steeds gering waren en de individuele actie doorslaggevend moest zijn. Stan was de eerste die het net na een vlekkeloze en soepele dribbel, waarbij hij de geel zwarte Meervogels als pilonnen voorbij slalomde en de bal resoluut tegen de touwen knalde, BWAMMM, 1-0. Even later was het Menno die een voorzet van een meter of dertig zag mislukken, Meervogels’ keeper liet schrikken en de bal tegen onderkant lat weer terug het veld in zag stuiteren. En toen was er toch weer een slippertje. Het doel van De Rijp werd onder vuur genomen, de bal kaatste en ketste wat heen en weer en na de vijfde of zesde poging vonden de Meervogels dan toch het netje. 1-1. Luc R ging op avontuur (ten aanval), hij zette een uitstekende combinatie op en rende naar de goal. Een doorkopballetje kwam net te ver, maar Jip was er als de kippen bij en tikte met buitenkantje voet de bal subtiel en doeltreffend over de keeper. Helaas stond hij off side. Zij pa beloofde het publiek dat hij dat nog een keer ging doen, maar dan binnen spel. Totdat deze profetische woorden werkelijkheid werden was het keeper Bruce die zijn team in de wedstrijd hield. Met enkele formidabele, ik zeg FENOMENALE reddingen, wist onze keeper de paalstand voor zijn team vast te houden. En toen was de beurt aan Jip. Onze snelle spits werd op maat bediend door Stan, een stuit en wederom een subtiel lobje met buitenkantje schoen betekende de heerlijke, BWLOPPPP, 2-1. Daarna was het weer Stan die rekende op de snelheid van Jip. Het passje van Stan viel over en achter de verdediging, de verdediger van dienst was duidelijk niet van het kaliber U Saint Bolt en Jip racete hem als Max in de regen voorbij. De keeper liet een mooi plekje open en Jip knalde de bevrijdende 3-1 binnen!!! BWAMMMM. lob
Dat moest genoeg zijn voor de overwinning. En dat was het ook. Ondanks de schroeiende hitte heeft iedereen keihard gewerkt aan dit mooie resultaat. Mannen, ik ben trots op jullie. Volgende week is het Paasweekend dus geen voetbal, maar 29 april zal Limmen ons ontvangen.  Groetjes uit Graft, R.E. Dactie.