19. JO 15-1 (C1) Revanche !

//19. JO 15-1 (C1) Revanche !

SV De RIJP JO15-1 –  EVC JO15-1  2 – 0

Na twee weken rust  mocht de C1 eindelijk weer aan de bak. En na twee uitwedstrijden tegen EVC hadden we nu eindelijk een keer het thuisvoordeel tegen deze tegenstander.
Na beide wedstrijden in Edam reden we terug naar De Rijp met het gevoel dat er meer in had gezeten en het was dus tijd voor de mannen om sportieve revanche te nemen; zowel op de tegenstander als op zichzelf.

De wedstrijd werd afgetrapt met een stevige polderwind dus het was nog even puzzelen en overleggen vooraf, hoe we de eerste helft het liefst wilde spelen. Uiteindelijk begonnen we, zoals gewenst, met wind tegen en moest Mark zich instellen op vliegende pegels uit de tweede lijn. De eerste helft ging, net zoals de voorgaande wedstrijden, gelijk op. Het was ook nu weer duidelijk dat beide teams bijzonder aan elkaar gewaagd waren.  Toch speelde de C1 deze keer meer hun eigen spel en lieten ze zich niet verleiden tot, tegen de wind in kansloos, ‘kick and  rush’ voetbal. Nee, ze bleven goed opbouwen van achteruit en wisten zo een aantal keer gevaarlijk het vijandelijke strafschopgebied te bereiken. De kansen waren echter nog niet aan ons besteed en de beste kans van de eerste helft was uiteindelijk voor EVC. Het was aan een katachtige redding van Mark te danken dat de bal, na een harde kopbal van een EVC spits, de lijn niet passeerde. Met behulp van de lat hield hij EVC van een voorsprong af en zo bereikte de C1 met de beroemde brilstand de rust.

Na de rust begonnen de heren de eerste 10 minuten weer onnodig angstig te voetballen. Na een minuut of 10 herpakte De Rijp zich en begonnen ze echt lekker te combineren. Na 12 minuten in de tweede helft beging de betrouwbare aanvoerder van EVC een zeldzaam en kostbaar foutje. Hij werd opgejaagd door Cas en hij verloor de bal aan hem rand strafschopgebied. Cas speelde bal snel naar Milan die zelf een goede schotkans had. Hij zag echter in zijn ooghoek Brian om de bal vragen en die stond er inderdaad beter voor. Met een bekeken ‘leggie’ gaf hij Brian de mogelijkheid om de bal met zijn goede linker been in de touwen te jagen: 1-0 En eindelijk een keer op voorsprong tegen EVC.

Nu ontstond er natuurlijk een interessant gevecht. EVC moest komen om de gelijkmaker te maken en dat bood aan de ander kant weer ruimte voor een counter van onze mannen. Maar De Rijp bleef goed voetballen en de 2-0 hing meer in de lucht dan de 1-1. Milan verzuimde met een schot op de paal om het team te belonen voor de mooiste aanval van de wedstrijd. Een lange goed verzorgde aanval bracht hem in kansrijke positie maar hij raakte de bal net niet lekker en zijn schot schampte helaas de paal.

Het bleef daardoor spannend totdat, volgens mij uit een corner, een verdediger van EVC zijn eigen keeper passeerde en de bal toen uitdagend vlak voor de doellijn bleef liggen. Luuk hoefde de bal nog een laatste tikje te geven en bracht de C1 op de beslissende voorsprong:2-0

De strijd was gestreden en de C1 had, met soms zeer attractief en goed verzorgd voetbal, revanche genomen op deze lastige tegenstander. Ik moet mijn complimenten maken aan het hele team. Met deze teamprestatie doen ze nog steeds mee om de tweede plaats en hebben ze nog steeds kans om van alle teams in deze competitie een keer te winnen!
Volgende week weer mannen, je ziet hoe goed jullie eigenlijk kunnen voetballen!

Veel succes bij Zaandijk!

2017-04-23T21:19:20+00:00zondag 23 april 2017|Wedstrijdverslagen|