Der-10 is te weinig tegen pover Limmen

//Der-10 is te weinig tegen pover Limmen
VV Limmen JO17-1 – SV De Rijp JO17-1                                  3-0 (1-0)

Zaterdag 29 april 2017, een frisse en zonnige lentedag in Limmen, speelde onze JO17-1 in en tegen VV Limmen, waar voor ons niets meer op het spel staat dan de sportieve eer (dat is zeker genoeg om voor te strijden) en de thuisploeg nog aanspraak maakt op een topklassering in deze competitie.

Robbert en Mick zijn vandaag niet beschikbaar, gelukkig zijn Bas en Ole erbij als stand in’s. 13 man aan de start, maar met Stan en Matthijs niet egt fit, dus een zeer krappe bezetting. Al snel viel Stan uit en Matthijs moest kort daarna zoals gepland gewisseld. Daarmee was het vaste centrale midden opeens weg en de wissels op. We konden alleen maar hopen dat dat verder goed zou gaan. De gastheren hebben zoals bij hun ranking past het beste van het spel, maar de gastheren zijn nauwelijks gevaarlijk. De Rijp wacht wat af en mikt op de omschakeling. Steeds werd de lange bal gehanteerd, maar doordat Limmen het veld vrij kort hield en de keeper goed voor zijn 16 meter box stond werd de lange bal kundig geneutraliseerd. Weinig Plaatje C1-3kansen, wel werklust. Corner voor De Rijp. Finn’s uitstekende kopbal is vliegend maar wordt helaas van de lijn gehaald. En toen sloeg het noodlot toe. Tom blesseerde zijn knie lelijk bij een duel om de bal en toen waren er nog maar 10, want geen wissels meer. Joost en Biem mochten helaas niet toegevoegd worden aan het DWF, want deze Skuumkoppen stonden al klaar om hun kicksen aan te trekken.
Tijdens het doorlopen van het diagnose protocol door onze teamarts profiteerde de thuisploeg van de hun in de schoot geworpen overtalsituatie. Erg jammer. Ruststand 1-0.

De Rijp liet de kop niet hangen maar koos voor een gedoseerde tactiek, want met 10 man kom je er steeds 1 ergens te kort. Dat bleek in de loop van de tweede helft. Ergens viel een gaatje en de thuisploeg profiteerde. Het publiek juichte alsof de Champions League binnen handbereik lag, wij waren nog steeds niet echt onder de indruk van het vertoonde spel van de Limmerianen. De Rijp speelde zijn troeven nu uit, ging 1 op 1 spelen in de laatste linie keeperen Menno toog naar voren. Dat leverde direct kansen op. Een mooie voorzet van Luc werd door Menno hard tussen de palen geknikt, maar helaas stond daar de uitstekende Limmen keeper in de weg, de rebound was ook voor Menno, maar eigenlijk nog meer voor de keeper die nogmaals zijn team behoedde voor de aansluitingstreffer van De Rijp. Jammer, jammer, jammer. Ole viel in als een heerlijke terriër en ook Bas liet zich van een uitstekende kant zien. Het harde werken van onze vaste bemanning werd helaas niet beloond. De 3-0 voor Limmen was er een voor de statistiek.

Voor ons rest de afsluitingswedstrijd volgende week thuis tegen Always Forward om des Keizers baard en daarmee enkel om de sportieve eer. Nu maar hopen dat de blessures snel genezen! Tom, Stan, Matthijs sterkte en een goed herstel toegewenst. Graag tot volgende week! Ds. S.G. Rijver.

2017-04-30T21:15:50+00:00zondag 30 april 2017|Wedstrijdverslagen|