JO 15-1 (C1) Een waardig slotakkoord

//JO 15-1 (C1) Een waardig slotakkoord

SV De Rijp JO15-1 – Sporting Krommenie    6 – 3

Jammer dat we voor de laatste wedstrijd van het seizoen niet met een compleet team aan de wedstrijd konden beginnen. Wat dat betreft was de planning van de KNVB wel erg ongelukkig door twee wedstrijden in de Meivakantie in te plannen. Zonder ‘Meester-in-voor-je man-komen’ Jur en ‘Meester-van-de lekkere-sleep-passeer-beweging Julian moesten we dus de strijd aangaan met Sporting Krommenie. Alhoewel we geen kampioensaspiraties meer hadden, SVA was door ons gelijkspel vorig week al kampioen geworden, stond de tweede plaats op het spel. Daarnaast bood deze laatste wedstrijd ons de mogelijkheid om van alle tegenstanders in voorjaarscompetitie een keer te winnen. Sportieve prestige stond er dus op het spel!

In de eerste wedstrijd tegen Krommenie stonden we na 5 minuten met 2-0 achter dus iedereen kan raden waar het coachend duo op hamerde voor de wedstrijd: Geconcentreerd beginnen en waakzaam zijn voor de snelle tegenstoot zodat we niet weer tegen een snelle achterstand zouden aankijken.

Het werd een leuke wedstrijd om naar te kijken met een merkwaardig scoreverloop. De eerste klap was toch weer voor Krommenie omdat één van de middenvelders wel erg veel tijd kreeg om aan te leggen en vanaf de tweede lijn binnen te schieten: 0-1.
Dat het met de veerkracht dit seizoen wel goed zat hadden de heren al eerder bewezen en ook nu sloeg De Rijp meteen weer terug uit de tegenaanval na de aftrap. Vince werd goed vrijgespeeld in het strafschopgebied en met een prima stiftje zette hij de gelijkmaker op het scorebord:1-1. De Rijp gaf nu echt gas en je kon in deze wedstrijd zien dat ze ook dit jaar weer enorm gegroeid zijn. Een mooie aanval over links met Cas en Enzo als voorbereiders bood Ole de gelegenheid om het seizoen doeltreffend af te sluiten:2-1. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebreid. Eerst werd er nog een doelpunt afgekeurd maar even later werd Cas na een vrije bal alleen voor de keeper gezet. Ook hij faalde niet en schoof de 3-1 beheerst binnen. Met deze comfortabele stand gingen we rusten.

We zeiden in de kleedkamer nog: wees scherp in het begin van de tweede helft want dit was gedurende het seizoen niet het sterkste kwartiertje van dit team. En toch lieten ze het weer gebeuren dat Sporting Krommenie terug kwam in de wedstrijd en binnen 9 minuten weer gelijkstond:3-3.

Maar deze keer was De Rijp daarna wel bij de les en boden ze het publiek de laatste 20 minuten waar voor hun geld. Met goed verzorgd en gevarieerd voetbal werd SK teruggedrongen en werd er ook doeltreffend afscheid genomen van deze tegenstander.
Met een prachtige zweefkopgoal van Milan (4-3) en twee schuivers van eerst Niki (5-3) en daarna Enzo (6-3) namen alle spitsen een deel van de productie voor hun rekening.

En zo zette de JO15-1 met een waardig slotakkoord een mooie sportieve handtekening onder de voorjaarscompetitie. Een verdiende 2de plaats, gewonnen van alle tegenstanders in de competitie en een geweldig lekkere laatste thuiswedstrijd voor de trouwe aanhang van dit enthousiaste team. Volgende weken volgt nog het seizoenoverzicht van de JO15-1 in het seizoen ‘16/’17. We zien elkaar nog bij het Medec toernooi. Tot dan en bedankt voor alle leuke reacties op de wedstrijdverslagen.

Andreas Oerlemans

2017-05-07T18:52:59+00:00zondag 7 mei 2017|Wedstrijdverslagen|