JO 15-1 (C1) Evenwicht

//JO 15-1 (C1) Evenwicht

Zaandijk JO15-1 – SV De RIJP JO15-1     1 – 1

Het leek of er heel veel supportersbussen speciaal voor deze wedstrijd naar Zaandijk waren gereden. De parkeerplaatsen stonden helemaal vol en er was volop leven rondom de velden van Zaandijk. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was bleek dat de Zaanse Schans toch een grotere aantrekkingskracht had op al die mensen dan de wedstrijd van ons JO15 vlaggenschip.

De omstandigheden waren, ondanks enkele vlagen sterke cacaolucht, eigenlijk prima.
Het kunstgrasveld was nieuw, er stond een waterig zonnetje en een frisse polderbries begeleidde de heren naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd stond eigenlijk in het teken van het evenwicht. Zaandijk creëerde enkele kansen, De Rijp deed dat zeker ook. Zaandijk vuurde enkele afstandsschoten af en raakte 2 keer de lat. De Rijp schoot enkele malen vanuit de tweede lijn maar hun keeper stond paraat en op de goede plek. Er werd door beide partijen hard gewerkt maar geen van de teams kreeg echt de overhand. De rust werd dan ook met een blanco score bereikt:0-0

Zou de wedstrijd na rust nog exploderen of zou deze wedstrijd gen enkele rimpel in de Zaan meer veroorzaken? Na 10 minuten was er echter de eerste opleving en helaas was dat deze keer van Zaanse kant. En weer was het hun beproefde recept; met een schot uit de tweede lijn. Deze keer was het schot te machtig en kon Mark er net niet bij: 1-0

Er werd dus wéér een beroep gedaan op de veerkracht van onze mannen. Ze moesten in de achtervolging op hun tegenstander. En even zo vaak deden ze dat met verve alhoewel ze deze keer wel erg werden geholpen door een vriendelijke middenvelder van Zaandijk.
Hij besloot, namens Zaandijk, een kadootje aan te bieden in de vorm van een geheel verkeerde terugspeelbal precies in de voeten en loop van Milan die vervolgens alleen op de keeper af mocht. Deze pakte het kadootje helemaal uit door de keeper te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven: 1- 1.

Na deze gelijkmaker en tijdelijke rimpeling in de Zaan, kwam de wedstrijd weer in balans en evenwicht. Beide teams deden nog voorzichtige pogingen om de balans in hun voordeel uit te laten slaan maar de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.
En zo eindigde de wedstrijd in het eerste gelijkspel van dit jaar in de competitie. De uitslag deed recht aan de veldverhoudingen en was er sprake van sportief evenwicht tussen deze twee teams.

We maken ons op voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de eerste tegenstander van deze voorjaarscompetitie. We hebben nog wat goed te maken tegen de heren van Sporting Krommenie.

Andreas Oerlemans

2017-05-07T18:50:15+00:00zondag 7 mei 2017|Wedstrijdverslagen|