SV De Rijp stap dichter bij nacompetitie

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp stap dichter bij nacompetitie

Met nog één wedstrijd te spelen in de Derde Klasse B heeft SV De Rijp het ontlopen van directe degradatie nog steeds in eigen hand. Het team van Peter van der Zwaan liep zelfs een punt uit op Wijk aan Zee, de concurrent voor de nacompetitie, dankzij een knap gelijkspel tegen SVW ’27 (4-4). Eerder dit seizoen was de ploeg uit Heerhugowaard op eigen veld nog veel te sterk: 9-0. Wijk aan Zee verloor thuis van Vitesse ’22 (3-4). Het blijft dus tot op de laatste dag heel spannend voor SV De Rijp.

Zondag gaan de Walvisvaarders op bezoek bij DTS. Wijk aan Zee speelt uit bij HSV, dat al sinds de Pasen kampioen is.  Maar hopelijk wil de ploeg nog een keer vlammen voor eigen publiek, dat de laatste weken nog niet bepaald verwend is geweest. De titel werd veroverd bij Meervogels en vervolgens leed de ploeg in de eerstvolgende thuiswedstrijd een nederlaag tegen SV De Rijp (1-3). Dat was pas het derde verlies van HSV. Overigens verspeelde DTS dit seizoen veel punten aan laag geklasseerde ploegen. Het team uit Oud-Karspel kan desondanks de nacompetitie voor promotie eigenlijk niet meer ontgaan.

Tegen SVW ’27 zorgde SV De Rijp, net als een maand geleden in het duel met Zeevogels, voor een waar spektakelstuk. Aanvankelijk was de tegenstander de bovenliggende partij. Bij 0-2 leek de wedstrijd zelfs gespeeld. De kantine, waar het Wonder van Woudestein was te volgen, lonkte. Maar De Rijp kwam nog voor rust terug via een treffer van de altijd scorende aanvoerder Wesley Rollman. In de tweede helft werd Menno Meijland echter de held van De Rijp. Eerst zorgde hij voor 2-2 en 3-3. Vooral die laatste goal was een schoonheid: een schot vanaf 25 meter via de onderkant van de lat in het net. Vervolgens ging De Rijp op jacht naar de winnende treffer. Uit een counter leek SVW toch aan het langste eind te trekken. Maar Menno redde een punt voor De Rijp (4-4) in de 88ste minuut.

Lang zocht de spelmaker dit seizoen naar zijn vorm. Vooral in de eerste seizoenshelft werd hij achtervolgd door blessures. Maar nu de beslissende fase is aangebroken, lijkt Menno meer dan ooit op dreef en dat kan De Rijp nog goed van pas komen.

.

2017-05-08T20:58:26+00:00maandag 8 mei 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|