“de Rijp toont veerkracht na achterstand en sluit seizoen af in stijl”

/, Website, Wedstrijdverslagen/“de Rijp toont veerkracht na achterstand en sluit seizoen af in stijl”

SV De Rijp J013-1 – Vitesse J013-1  2-1  ( 0-1 )

Donny 1-1, Job 2-1.   Grensrechter: Rob Kroes.

“Stroef was het kunstgras en de start van De Rijp, in de laatste competitiewedstrijd van de 2de klasse 2017. Het veelal geroemde spel uit de najaarscompetitie 2016, kwam ook nu niet uit de verf. In de wetenschap dat dit team dat zeker kan. Maar ja, behaalde resultaten uit het verleden… u kent het gezegde. Het laatste optreden, werd ingevuld door: Tom in de Rijper kooi (niet fit). Achter: Mees, Zilt, Xander en Derek. Midden: Wessel, Jens (gelukkig hersteld). Voor: Bram, Romijn en Donny. En standby in het souffleurs hok: Job en stand in voor Tom Bierens ( afwezig ) Jonas Floore, waarvoor dank.

JO13-1

Nadat we midweeks tegen Wherevogels moesten spelen, waren we behoorlijk gehavend teruggekeerd: 2 gewonden (Jens en Job)  en 2 geblesseerden (Tom B. en Zilt) , met toch wel 3 opgelegde kansen, in de eerste 10 minuten om de score te openen. Maar het “lot” bepaalde anders… en vertrokken met 4-1 verlies huiswaarts.

Zaterdag tegen Vitesse was de uitgelezen mogelijkheid om dit van ons af te spelen, door lekker vrijuit te spelen……..dat viel wat tegen. Van die “net niet “momentjes waren er te veel in deel 1. Vitesse speelde regelmatig de lange bal, en kwam zo toch voor onze keeper Tom, die corrigerend moest optreden, en hij deed dat zoals verwacht heel goed. Maar uit een, zeg maar ongevaarlijk corner, wist de tegenstander toch verrassend een Castricummer kop tegen de bal te plaatsen, en stond het Rijper net bol……0-1. ”Das `nie leuk , in de laatste wedstrijd van de Kootz”.

In het “werkoverleg: (rust) aangegeven om een aanspeelpunt in de voorhoede te creëren, in de persoon van Jens, Bram op het midden, zodat Donny en Job beter aangespeeld kunnen worden. In deel 2 een ander beeld; De Rijp op de helft van de tegenstander, en  – zo zie ik dat graag – druk zetten en jagen op de bal. Dat kunnen zij, met een goede conditie, mede mogelijk gemaakt door De Trainert Ruud. Donny was de eerste die daarvan profiteerde. Met stug verdedigen van Zilt, Xander en de man van de wedstrijd: Mees, via Stef (met veel inzet) kwam Donny over links vrij, schakelde een paar versnelling hoger en ronde fantastisch af: 1-1. Het weer veranderde snel (plensbui) en dat kwam op dat stugge kunstgras niet slecht uit, het kwam ons spel ten goede. Nu aan de rechter kant: Derek won meer duels, heroverde veel ballen, zocht de rechter kant, en zo kwam Job vrij richting Vitesse doel…. Buitenkantje rechts..    “de Job-Lob” en hangen: 2-1! En zo ontstonden meer kansen. Wessel met een steekballetje op o.a. Bram, de aanval smoorde in een woud aan Vitesse benen. Jens, wederom Donny en Job hadden nog de beste mogelijkheden om het telraam te doen zwellen. Maar de trouwe supporters moesten genoegen nemen met een kleine winst en de laatste 3 punter van dit seizoen.

SV De Rijp is in de stand op P5 geëindigd, “tis effe wennen, als je P2 JO13-1 actiegewend bent” aldus de kootz,
die zijn outfit na de wedstrijd aan “de wilgen” hangt.

Dit seizoen werd mede mogelijk gemaakt door: Tom & Tom, Xander, Zilt, Mees, Jens, Derek, Wessel, Romijn, Stef, Bram, Donny en Job.
Trainert: Ruud, grensrechter Rob (met de souplesse alla Daphne Schippers ).

Met dank aan: Medec wonen & slapen Hoorn, jeugd sponsor SV De Rijp, SV De Rijp jeugdbestuur, jeugdscheidsrechters SV De Rijp, bestuursdiensten op de zaterdagen, kantine vrijwilligers, de schoonmaak ploeg, materiaal- en complexbeheer, de P.R. commissie, kledingfonds SV De Rijp, clubkrant “het Kontakt”, webredactie, de ouders/supporters en de rijders, opa`s en oma’s.. de bloemen na afloop…. en dan zal ik vast wel iemand vergeten zijn…mea culpa..

Bedankt allemaal, grt Kootz.

2017-05-21T18:38:59+00:00zondag 21 mei 2017|Geen categorie, Website, Wedstrijdverslagen|