Organisatie bekerfinale groot succes

//Organisatie bekerfinale groot succes

SV De Rijp heeft veel lof geoogst met de organisatie van de bekerfinale van West 1. Zaterdag speelden op ons complex Purmersteijn tegen ADO ’20 voor de districtsbokaal. Een prachtig affiche met twee kampioenen. Purmersteijn keert volgend seizoen terug naar de Hoofdklasse, ADO ’20 komt dan uit in de Derde Divisie. Toch won de ploeg uit Purmerend. Nadat de reguliere speeltijd (negentig minuten plus verlenging) was geëindigd in 2-2, schoot invaller Mouad Benchekh van ADO ’20 de laatste penalty op de lat. De enige misser in de strafschoppenserie. Vervolgens was het groot feest bij Purmersteijn dat doorging tot middernacht in onze kantine.

Nog maar tweeënhalve week geleden kreeg SV De Rijp van de KNVB het verzoek om de bekerfinale te organiseren. Daarna is op maandag onder leiding van secretaris Peter Stam een vergadering belegd waarin het draaiboek werd samengesteld en doorgesproken. Zaterdag bleek alles tot in de puntjes geregeld. De KNVB-vertegenwoordigers  wisten niet wat ze zagen.

Achter de tribune was een tent geplaatst met een biertap en ook was het daar mogelijk warme broodjes te kopen. In een ander tentje werd snoep verkocht. Verder waren er mobiele toiletten aanwezig. Naast de kantine was een VIP-tent opgezet voor genodigden. Het terras was afgezet met dranghekken. Ruud van Tiel had het horeca-gebeuren met vrijwilligers groots opgezet. Het weer zat mee, de wedstrijd was spannend en de naar schatting 1.500 toeschouwers genoten van een mooi bekerfeest. Het woord ‘fantastisch’ was bij de genodigden dan ook vaak hoorbaar.

Het bestuur van SV De Rijp wil alle vrijwilligers die zaterdag hebben geholpen deze dag tot een succes te maken, enorm bedanken. Het bestuur van Purmersteijn stuurde een mail waarin het zijn dank en waardering uitsprak. Waarin een klein dorp weer eens groot kan zijn. Hulde, het was werkelijk indrukwekkend!

2017-05-22T13:29:46+00:00maandag 22 mei 2017|Senioren|