SV De Rijp 2 in halve finale nacompetitie

//SV De Rijp 2 in halve finale nacompetitie

SV De Rijp 2 is doorgedrongen tot de halve finale van de nacompetitie in de reserve Derde Klasse. Op een 3-1 thuisoverwinning tegen SVW ’27 2 een week eerder, volgde zondag tegen dezelfde ploeg ook een zege in de uitwedstrijd: 0-2. Een knappe prestatie van het team van de trainers Peter Koster en Martin Effting. Twee jaar geleden speelde dit elftal nog in de reserve Vierde Klasse. Dit seizoen is het tweede elftal mede dankzij de doorstroming vanuit de jeugd voor het eerst een opleidingsploeg voor het A-elftal.

In Heerhugowaard opende Aris Meester op het hobbelige C-veld na een uur de score. Vijf minuten voor tijd vergrootte Stijn Deitmers de marge tot twee doelpunten. A-junior Mike Poel maakte een goede indruk. En ook Valentijn Jonk speelde een puike wedstrijd. De volgende horde is zondag West Frisia 2, thuis aan de Jan Ploegerlaan (12.00 uur). De return in Enkhuizen staat gepland voor Tweede Pinksterdag. Het eerste elftal van West Frisia is de afgelopen jaren opgeklommen naar de top van de Tweede Klasse.

Als het B-team van De Rijp ook de halve finale weet te overleven volgt op 11 juni de finale tegen de winnaar van Always Forward-Hollandia T. Na een lange weg promoveert de winnaar van de eindstrijd naar de reserve Tweede Klasse.

2017-05-22T13:28:28+00:00maandag 22 mei 2017|Senioren|