SV De Rijp 2 vrijwel zeker van finale

//SV De Rijp 2 vrijwel zeker van finale

SV De Rijp 2 staat met meer dan een been in de finale van de play-offs voor promotie naar de reserve Tweede Klasse. Het team van Peter Koster en Martin Effting versloeg zondag overtuigend West Frisia 2 met 6-1. Op het heetst van de dag demonstreerde SV De Rijp 2 een fris partijtje voetbal. Het team speelt verzorgd met twee spitsen, geheel in de geest van het A-elftal. Alleen Valentijn Jonk is van het vlaggenschip toegevoegd aan de B-keuze. Hij speelde door blessures dit seizoen zo weinig wedstrijden, dat er geen beletsel is hem in de play-offs op te stellen.

Stijn Deitmers nam voor rust de eerste twee treffers voor zijn rekening. In de pauze werden de meidenteams gehuldigd: MO19-2 vanwege het kampioenschap en MO9-5M voor het kampioenschap en het winnen van de districtsbeker, twee topprestaties.

Valentijn, die ook de voorzet verzorgde bij de openingsgoal, stelde Melle Boersma in de gelegenheid 3-1 te maken. West Frisia drong wel aan om de marge te verkleinen, maar de aanvallen van De Rijp bleven gevaarlijk. Gezien de kansen was er voldoende gelegenheid een betere uitgangspositie te creëren, maar de vierde treffer wilde er niet in.

En dan is het voor een trainer altijd lekker als hij Mikey Hoffs achter de hand heeft. In potentie een van de beste voetballers van De Rijp bleef lang op de bank vanwege een hamstringblessure. Vanaf de 82ste minuut mocht hij zijn kunsten vertonen. Zeven minuten later stond het 6-1 voor De Rijp. Al een minuut nadat hij het veld betrad werd Mikey op volle snelheid onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied. De speler van West Frisia mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg, zelfs helemaal geen kaart. Mikey voltrok zelf het vonnis vanaf de penaltystip: 4-1. Drie minuten later werd hij door een dieptepass van Mike Deitmers, een andere invaller, in stelling gebracht en oog-in-oog met de doelman van West Frisia faalde hij niet. En het slotakkoord was een fraaie steekpass van Mikey op Mike die 6-1 aantekende.

Hoewel het in Enkhuizen nog kan spoken zou de marge voldoende moeten zijn om de finale te halen. Dan kan Hollandia T. 2 de tegenstander worden, want dat versloeg Always Forward 2 in de andere eerste halve finale met 3-0.

En ten slotte: wederom jammer natuurlijk dat we nog steeds niet in het eerste elftal van Mikey kunnen genieten. Nadat hij vorig jaar het derde elftal kampioen maakte, lijkt het er nu op dat hij een belangrijk aandeel kan hebben in een eventuele promotie van het tweede. Al mag niet onvermeld blijven dat heel De Rijp 2 verrassend aantrekkelijk voetbal speelt.

Erik Oudshoorn.

2017-05-29T18:57:38+00:00maandag 29 mei 2017|Senioren|