SV De Rijp 2 speelt zondag (12.00 uur) op het terrein van HSV in Heiloo tegen Hollandia Tuitjehorn 2 de finale om promotie naar de reserve Tweede Klasse. Na de eclatante 6-1 overwinning in het eerste halve-finaleduel met West Frisia volgde ook een zege voor onze jonge Walvisvaarders in de return: 2-4. Vervolgens heeft trainer Martin Effting zondagavond heel wat overredingskracht nodig gehad om de andere finalist zover te krijgen dat de eindstrijd op kunstgras wordt gespeeld. Hollandia T, dat dankzij een 3-0 zege en een 1-1 gelijkspel tegen Always Forward zich ook heeft gekwalificeerd, wilde op natuurgras bij SVW ’27 in Heerhugowaard voetballen. Daar ging De Rijp niet mee akkoord. Het treffen moet uiteraard op neutraal terrein worden afgewerkt.

Het werd Tweede Pinksterdag nog een klein beetje spannend in Enkhuizen. De thuisploeg probeerde in de eerste helft met de wind mee via lange en hoge ballen de Rijpers op grote achterstand te zetten. Dat lukte voor rust ten dele. Een penalty in de 25ste minuut en een onoplettendheid tien minuten later zorgden voor een 2-0 ruststand.

Maar in de tweede helft maakte Mikey Hoffs de show af waarmee hij in de thuiswedstrijd was begonnen. Toen viel hij tien minuten voor tijd in, maakte twee goals en verzorgde een fraaie assist. Nu werd het zelfs een loepzuivere hattrick en wéér binnen tien minuten. Mede dankzij fraaie steekpassjes van zijn ploeggenoten boog Mikey de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong!

De trainers Peter Koster en Martin Effting hadden wat omzettingen gepleegd en West Frisia kon het tempo van de Rijpers niet meer bijbenen. Melle Boersma wreef nog wat extra zout in de wonde met 2-4. Opvallend was verder de goede invalbeurt van Piet Stoop en het sterke keeperswerk van Lieuwe Stoop. SV De Rijp 2 meer dan verdiend dus in de finale en dat mag boven verwachting worden genoemd.

Erik Oudshoorn.