SV De Rijp 2 wint finale en promoveert naar de reserve Tweede Klasse

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp 2 wint finale en promoveert naar de reserve Tweede Klasse

SV De Rijp 2 heeft een prima seizoen in stijl afgesloten door in de finale van de play-offs Hollandia T 2 te verslaan (5-3). Daarmee werd de promotie naar de reserve Tweede Klasse een feit. Een buitengewoon mooie prestatie van onze jonge Walvisvaarders die afgelopen seizoen op verzoek werden ingeschreven in de reserve Derde Klasse. Eigenlijk was overleven het motto, maar het werd juist promotie na een heel seizoen bovenin te hebben meegedraaid.

De Rijp was zondag massaal aanwezig op het terrein van HSV. Met een door Ranko gesponsorde touringcar van Mart Leek waren spelers en aanhang naar Heiloo gereden voor het sluitstuk van een krankzinnig lange nacompetitie. Het werd een spektakelstuk dat aanvankelijk een vervelende wending kreeg. Aris Meester opende namens De Rijp nog de score na een fraaie aanval waarbij ook Stijn Deitmers en Mikey Hoffs betrokken waren. De laatste raakte echter na ruim tien minuten geblesseerd. Bovendien had Hollandia T 2 de schade gerepareerd door de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong.

Mike Deitmers verving Mikey en daarmee kreeg De Rijp een spits die in de bal komt, in plaats van vaak diep te gaan. Het team van de trainers Peter Koster en Martin Effting was echter de ploeg die verzorgd bleef spelen tegen een elftal dat de lange bal hanteerde en het vooral met fysieke middelen probeerde op te lossen. De Rijpers toonden bovendien een geweldige veerkracht. Nog voor rust bracht Jelle Tromp uit een vrije trap De Rijp op gelijke hoogte: 2-2.

In de tweede helft bezorgden de gebroeders Deitmers Hollandia een mokerslag die de ploeg niet meer te boven kwam. Stijn maakte 3-2 en Mike 4-2. Aris vergrootte de marge nog tot 5-2 met een fraai gekruld schot op de rand van het strafschopgebied. In de slotfase kwam Hollandia T nog even terug. Het pleit was echter al beslecht. De Rijp 2 kon feesten en deed dat niet alleen in Heiloo, maar ook in de eigen kantine waar het nog lang onrustig bleef.

Het nieuwe opleidingsteam, dat ook spelers aan de zaterdagafdeling is kwijtgeraakt, heeft een ongekende prestatie geleverd. Volgend seizoen wacht een geweldige uitdaging in de reserve Tweede Klasse. Maar dit succes neemt niemand ze nog af. Iedereen dan ook van harte gefeliciteerd!

Het bestuur..

2017-06-12T19:49:42+00:00maandag 12 juni 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|