Bekerwedstrijd De Rijp JO09-2 Vrone JO09-3 10 – 4

//Bekerwedstrijd De Rijp JO09-2 Vrone JO09-3 10 – 4

Op het moment dat ik zaterdagochtend de gordijnen opendeed, dacht ik: oei! De eerste voetbalwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen beginnen wij in de regen. Gelukkig werd het later droog en tijdens het voetballen hadden wij zowaar mooi weer.

Eerst kregen wij uitleg van de wedstrijdleiding van de Rijp over de nieuwe wedstrijdvorm van de pupillen JO08 en JO09. Het half veld voor de pupillen is een kwart veld geworden. De scheids is een spelbegeleider (ouder) geworden. En corners en ingooi mag jij nu in dribbelen. De bal kun jij nu voor jezelf houden en afspelen aan een andere speler. Dit allemaal om iedere speler meer balcontact te laten krijgen in plaats van veel lopen en weinig contact met de bal.

De wedstrijd verliep voorspoedig. Met de rust stond de stand gelijk (2-2), maar na de rust kregen wij de smaak te pakken en liepen wij uit naar 6-2. Uiteindelijk werd het 10-4 voor de Rijp met mooie goals van Dean van Zegveld, Deon van Wageningen, Moos van der Meulen en Zep de Boer. De overige spelers Mischa Besse, Robert Ros en Nick Slooten hielden de verdediging goed gesloten.

Hopelijk kunnen wij dit resultaat vasthouden in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Berkhout.
Dan zijn Kalle van der Boom, Faber Huisman en Eli Braamhaar ook weer van de partij.

Tjibbe van der Meulen

2017-09-03T21:51:48+00:00zondag 3 september 2017|Wedstrijdverslagen|