Irma als voorbeeld voor SV de Rijp JO19-1; De kop is er af!

//Irma als voorbeeld voor SV de Rijp JO19-1; De kop is er af!
Rijp (de) JO19-1 – Grashoppers JO19-1                 4-0 (2-0)

Zondag 10 september 2017. De kop boven dit verslag staat misschien niet helemaal in verhouding tot de kracht van de (bijna) alles verwoestende orkaan met de naam van mijn schoonmoeder (heel veel sterkte aan de getroffenen). Toch kunnen we zeggen dat de kop er af is, want voor onze JO19-1 is de (beker)competitie echt begonnen. Met kracht. Immers: 2+2= 4;  dat is een optelsom van de doelpunten in de eerste en de tweede helft van het vlaggenschip van onze jeugdafdeling. Een ververst team, met deels oude garde (2de jaars) en deels piepjonge garde van (veelal) net 17 jaar (en zelfs nog een paar sterke kaboutertjes met 16 op de teller)! Voor het eerst in deze samenstelling op zondagmiddag, hoewel de meesten elkaar natuurlijk al wel kenden uit eerdere ‘wisseljaren’. En dat was te zien. Leon als rustige en sterke sluitpost, Bas, Beau, Nick en Luc A. in de defensie, Bart, Stan, Luc R. en Benk voor de kilometers en verbinding als middenvelders en Jip en Menno (en later Kick en Mick) als duivelse aanvallers. Alleen Sam zat in de lappenmand.

Onze jongens gingen met windje mee (na Irma komt Jose) furieus van start. Jip had pech met zijn carambole tegen 2 doelpalen en pispoortje door des keepers benen, maar de bal ging niet over de doellijn. Vele aanvallen en halve kansen volgden, maar de precisie en het geluk ontbrak vooral bij de eindpass. Na ongeveer een half uur spelen werd Bart onheus gestuit toen hij de bal wilde afschermen voor een mooie aanname. Vrije trap op ca. 20 meter. De G-muur en G-keeper waren geen enkele belemmering voor Benk, die zijn gouden linker liet spreken en de bal laag in de verre hoek (via een plaatje bij verslag JO19-1.jpgbeen in de muur?) binnen knalde, BWAM, de verdiende 1-0. En fijn net voor rust was het Bart (kampioen kilometer vreten) zelf die door Jip in de 16 werd aangespeeld, de bal verspeelde en met een onnavolgbaar uitschuifbeen de bal toch weer terug veroverde, zich vrij maakte en de bal in de hoek punterde, BOEM, 2-0 ! Een mooie goal van een doorzetter! En een prettiger ruststand. De bezoekers kregen eigenlijk geen kans tegen onze ijzersterke verdediging, die slechts af en toe een hoekschop weg gaven (om Leon ook wat te doen te geven denk ik).

De tweede helft, met voor De Rijp windje tegen, gaf bijna hetzelfde beeld. De thuisploeg domineerde het spel. Mooi om te zien dat er voldoende rust in de ploeg zat om de vrije man te vinden. Klasse! Het was dan ook niet vreemd dat De Rijp de marge uiteindelijk verdubbelde naar vier. Hoewel de uitslag had nog veel ruimer kunnen zijn, maar een beetje pech en onwennigheid bij de afronding liet dat niet toe. Nummer 3 werd door Jip binnengelopen. Stan opende op Kick. Die zag Jip er beter voor staan en passte opzij, maar Jip kreeg de bal niet lekker mee en kaatste weer terug op Kick die vervolgens de bal toch weer terug speelde naar Jip. Inmiddels lagen er al zeker 6 G-spelers (inclusief keeper) scheids met vingertureluurs op de grond en besloot Jip de bal in het doel te schuiven, SCHUIF, 3-0 !!! Mooi gedaan mannen. De laatste was m.i. toch de mooiste. Daar moesten we als supporters wel heel lang op wachten. Tot de 90ste minuut om precies te zijn. Een heerlijke voorzet van Luc A. vanaf links dwong Stan hoger dan hoog te springen. Onze Spielmacher klom met perfecte timing naar de bal om op het juiste moment de bal tegendraads binnen te koppen, BWAF, 4-0 (4x was vandaag scheepsrecht). De kop is eraf, de eerste 3 bekerpunten zijn binnen. Gefeliciteerd mannen! Goed gedaan J.  Dinsdagavond de uitgestelde wedstrijd tegen EDO in Haarlem. Komt allen !!!

Groetjes uit Graft. Ds. S.C.H. Rijver.

2017-09-10T19:51:18+00:00zondag 10 september 2017|Wedstrijdverslagen|