Kleurige avond en Kick doet een winnend vogelnestje

//Kleurige avond en Kick doet een winnend vogelnestje

Hfc EDO JO19-1 – Rijp (de) JO19-1                           1-2 (1-0)

Dinsdagavond 12 september 2017. Het zijn nieuwe tijden voor uw verslaggever. Niet omdat we opeens op een maandagavond naar een wedstrijd (in Haarlem) moesten, maar vooral om de wijze waarop. Ik houd u niet langer in spanning: achter het stuur van een aantal bolides zaten deze avond onze eigen sportmannen. Rijbewijs in de pocket en dus achter het stuur (sommigen dan nog wel met een coach, maar toch). Tijden veranderen, onze kinderen worden groot. Dat bleek ook later deze avond, tijdens de wedstrijd kan ik u verklappen. Alleen Sam ontbrak ook vanavond nog in het vlaggenschip van onze jeugd. Maar hij kon wel vlaggen als de beste ;-).

EDO was een onbekende tegenstander, maar via de nieuwe versie van de voetbal.nl app konden we wel zien dat ze makkelijk kaarten pakken. In elk geval in de eerste bekerwedstrijd al 5 x geel. De jonge scheidsrechter liet direct zien niet gediend te zijn van commentaar op zijn leiding. De eerste gele viel al snel toen een EDO speler mekkerde. Kortom: de wedstrijd was begonnen. De thuisploeg combineerde goed en er zat veel beweging in het team en de balcontrole was goed verzorgd. Onze jongens waren iets slordiger en vonden elkaar minder makkelijk, stelde daar wel veel werklust tegenover. Ik had de indruk dat de ECO aanvallers iets teveel ruimte kregen om aan te nemen. De thuisploeg kwam op voorsprong na een snelle combinatie door het midden. Ai. Maar niet getreurd, onze mannen toonden veerkracht en karakter. Een uitstekende pass van Luc R op Jip werd door de spits schitterend tegen de touwen geknald. Helaas werd de goal afgevlagd. Ik erken dat vlaggen erg moeilijk is, zeker als spitsen snel en slim zijn. Er volgden nog een paar kansen voor De Rijp, maar de keeper wist telkens met uitstekende reddingen de gelijkmaker te voorkomen. En toen lag opeens de bal op de Rijper stip, omdat een razendsnelle en behendige aanvaller door Bas werd opgevangen met een keurig blok. Scheisse! Elfmeter! Vader Kees zei tegen mij: “Niet getreurd, wij hebben Leon! Hij pakt ‘em! Zeker weten!” (En ik dacht: bluf, maar hoopte natuurlijk dat hij gelijk zou hebben. En – om misverstanden te voorkomen – ook ik heb Leon hoog zitten…). Onze keeper beschaamde het vertrouwen van zijn oude heer niet. Met een geweldige reflex ging hij naar de grond en stopte inderdaad deze pingel. grote clubactie logoGeweldig gedaan!!! De marge bleef zo op 1 doelpunt. En onze jongens kregen meer en meer vertrouwen. De thuisploeg kwam steeds minder makkelijk uit de voeten op onze helft en zo bereikten we de rust.

Tijdens de pauze lekkere koffie, een geweldige La Pulga tegenover Gianluca B. en lekkere koffie. En een wat scherper strijdplan en wat wisselingen. Stan en Mick werden vervangen door stormtroopers Benk en Kick. De thuisploeg werd nu door onze mannen op eigen helft vast gezet. Een korte corner werd omgetoverd tot een heerlijke voorzet precies op de vrijstaande Menno die onberispelijk tegendraads de bal binnen kopte. doelDat betekende een mentaal voordeel voor de gasten nu. De gastheren deden deze classificatie (het tweede deel van dit woord) even geen eer aan. Gemekker, gezeur, provocatie. Helaas trapte Luc in een van de provocaties. Hij reageerde toen een EDO speler de buiten het zicht van de verder uitstekende scheidsrechter de haarstylist ging uithangen. Afblijven! Maar eigen rechter spelen was niet handig, want dat zag de scheidsrechter nou net wel. Terug naar de wedstrijd… De wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling, ondanks het ondertal van De Rijp. Iedereen stond zijn mannetje en verdedigde met verve, loerend op mogelijk nog een kans. Die kwam er. Kick werd aangespeeld in ‘de 16’ (Inside the box, zeggen de Britten) en zijn maatje 55 werd aangetikt. Niet eens als een stervende zwaan ging hij languit na een vogelnestje. En de scheidsrechter legde de bal tot afgrijzen van de thuisploeg op de stip. Kick stond zijn mannetje weer en liet de keeper kansloos met een bekeken schuiver in de andere hoek, BWAMMMM, 1-2. En vlam in de pan, waarna de wedstrijd eindigde met drie spelers minder dan er aan de aftrap waren verschenen. Shit happens! Gelukkig dat onze mannen meer volwassen gedrag vertoonden dan de tegenstander. De punten gingen fijn mee naar De Rijp. tromUitstekend gedaan  mannen! Na het kermisweekend is er nog één bekerwedstrijd in deze poule te gaan: dinsdagavond tegen Meervogels 31 in Akersloot. Komt allen !!! Daarna gaat de competitie van start. Ook lekker!

Groetjes uit Graft. Prof. Dr. Frank de Broer (onbezoldigd sportanalist en redacteur Very International).

2017-09-18T18:04:59+00:00maandag 18 september 2017|Wedstrijdverslagen|