De Rijp start met monsterscore

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp start met monsterscore

De dubbele cijfers werden net niet gehaald, maar desondanks is het eerste elftal van SV De Rijp de competitie in de Vierde Klasse B met een indrukwekkende overwinning begonnen. Nieuwe Niedorp werd op eigen terrein met 1-9 verpletterd. Aanvoerder Wesley Rollman was goed voor drie treffers. Na een matige voorbereiding en een mislukt bekertoernooi, waarin het team van trainer Peter van der Zwaan als laatste eindigde, was dit een onverwacht vliegende start. Uiteraard is De Rijp door deze monsterscore direct koploper in 4B.

Nieuwe Niedorp gaf veel ruimte weg en bleek een maatje te klein voor de Walvisvaarders die graag willen terugkeren naar de Derde Klasse. Wesley opende al vroeg in de wedstrijd de score vanaf de penaltystip. Hij zou ook de tweede treffer voor zijn rekening nemen, na een voorzet van Nick Visser. De centrumspits begon kort daarna een solo vanaf eigen helft en prikte zelf de bal in het net: 0-3.

In de tweede helft nam De Rijp geen gas terug, maar trok de hendel vooral in het laatste half uur helemaal open. Een voorzet van Thom Rijser werd door een speler van Nieuwe Niedorp in eigen doel gewerkt. Max Huider bracht 0-5 op het scorebord na een fraaie actie van Wesley. En de zesde Rijper treffer kwam weer op naam van Wesley na een uitstekende voorzet van Pascal Oudejans. Na de eretreffer van Nieuwe Niedorp trok Valentijn Jonk de bal voor waaruit dat Stijn Deitmers 1-7 maakte. Een prachtige actie en dito stiftje van Thom werd nog net aangeraakt door Max en Stijn zorgde na een assist van Bas Koster voor de

eindstand.

Lieuwe Stoop verving in het doel Jos Timmer wiens vader vorige week is overleden. Het bestuur van SV De Rijp condoleert Jos en zijn familie met dit zware verlies en wenst hen in deze moeilijke tijd veel sterkte.

2017-09-26T20:46:34+00:00dinsdag 26 september 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|