#beauvolopmnbilauau #leonpenaltykiller #fortuin #lonnekewedstrijdstress #bartbikkel #massage #alsjejeslechtewedstrijdenwintwordtjemisschienwelkampioen #stanmatchwinner #ongeslagen #maxwintgpmaleisie #jammervettel #stoptober #geenbierindekleedkamer #waterisooklekker

FC Purmerend JO19-1 – Rijp (de) SV JO19-1        0-2 (0-1)

Zondag 1 oktober 2017. Vandaag heeft onze JO19-1 FC Purmerend aan de zegekar gebonden. Onze mannen maakten het zichzelf niet gemakkelijk doordat de kansen m.n. in de eerste helft niet werden benut. Daarmee hielden ze de gastheren in de wedstrijd. Een vrije trap van Stan, nadat hij bij een snelle aanval in de sandwich genomen werd door 2 geelrode verdedigers net voor of binnen de 16 meter lijnen, betekende de terechte 0-1. De Rijp vergat echter uit te lopen. Het werd (bleef) rommelig en daarmee bleef Purmerend geloven in een beter resultaat. Leon hield zijn team echter uitstekend in de wedstrijd door enkele fraaie reddingen. Purmerend bewees zichzelf geen dienst, want ook zij misten kans op kans. In de tweede helft hetzelfde beeld. De Rijp met veel energie maar worstelend met de passing en Purmerend nog steeds met geloof in een beter resultaat. En toen kreeg de thuisploeg een penalty (cadeau). Ik hoorde de woorden van enkele weken geleden en sprak ze nu zelf uit: “Wees gerust, wij hebben Leon!” En weer waren ze niet aan dovemans oren gericht. Leon koos de hoek maar zag de bal eigenlijk de andere kant op gaan. Hij strekte zijn tenen en tikte de bal met zijn voeten uit het doel. YES!!! Geweldige tijger! Volgende week maar weer een verjaardagsfeestje? Deze geweldige redding gaf onze rood witten de benodigde nieuwe energie en een tikkie aan Purmerend. Toch duurde het nog lang tot de wedstrijd op slot ging. Milan viel weer sterk in, bracht een hoge klusbal weer terug in de doelmond, Kick kopte door naar Stan en onze captain knikte de bal eindelijk binnen. YES !!! 0-2 ! De drie punten gingen (terecht) mee naar De Rijp. De finesse ontbrak vandaag, maar de werklust werd beloond. En Bart is een #mazzelpik #massage #liesblessure?

NB: vergeet ik bijna te melden dat onze mannen tegen hoofdklasser Meervogels JO19-1 alweer ruim 2 weken geleden een doordeweekse bekerwedstrijd speelden, daar een verdiende 1-1 over de streep trokken (maar op doelsaldo toch uit de bekercompetitie liggen) en vorige week de eerste competitiewedstrijd met een mooie 4-0 thuisoverwinning boekten. Een mooie reeks, die deze zaterdag dus met enig fortuin werd voortgezet. Groetjes uit Graft, Drs. P.

Foto bij verslag JO19-1