JO17-1 (B1) Sluit moeilijke seizoens-opening af met 2 overwinningen!

//JO17-1 (B1) Sluit moeilijke seizoens-opening af met 2 overwinningen!
FC Castricum JO17-1 – SV De RIJP JO17-1 (beker)  1 -3
Purmerland JO17-1 – SV De Rijp JO17-1 (Comp)  0-2

Op een doordeweekse avond werden we uitgenodigd om de eerder uitgestelde bekerwedstrijd bij Castricum alsnog te spelen. Het was een wedstrijd om ‘des keizers baard’ omdat beide teams geen kans meer hadden om door te bekeren. Toch wilden allebei de clubs deze wedstrijd graag door laten gaan om het zelfvertrouwen een boost te kunnen geven. Op het uiterst summier verlichte veld van Castricum speelden we een soort van nachtwedstrijd en waren nachtkijkers eigenlijk geen overbodige luxe geweest. Maar goed, beide teams hadden hier last van dus ;mouwen opstropen en er tegenaan!

We begonnen niet echt scherp en gaven de snelle spitsen van Castricum te veel ruimte. Alhoewel de mannen moe worden van mijn vraag of ze elkaar willen coachen, kregen we nu weer een doelpunt tegen door een communicatiestoornis. Uiteindelijk liet iedereen de spits  zo maar door lopen en keken we na een kwartier tegen een achterstand aan:1-0
Voor een team in twijfel is dat geen fijne start en eigenlijk zorgden we door slechte passing en dus onnodig balverlies dat Castricum ging geloven in een positief resultaat. Dat was echter wat te vroeg en voorbarig. Beetje bij beetje en stapje voor stapje kropen we uit het dal. We begonnen elkaar steeds beter te vinden. Nadat Milan de eerste kans nog aan zich voorbij liet gaan, was de tweede wel raak. Hij werd met een fijne steekpass bediend door Robbert, kapte met een goede beweging zijn tegenstander uit en was nu wel meedogenloos in de afronding: 1-1

Met deze stand gingen we rust in en met hulp van Rick Stoop werden de heren opgepept en klaargestoomd voor de tweede helft. Alhoewel we nog niet ons normale spelpeil haalden heb ik wel genoten van de tomeloze inzet van de mannen. Als je niet echt goed speelt, dan moet je dat met inzet compenseren en dat deed iedereen! Halverwege de tweede helft kwamen we op voorsprong; 1-2 en 10 minuten laten bouwden we die voorsprong uit naar een marge van 2: 1-3.  Robbert en Stijn waren de doelpunten makers van niet hele fraaie goals maar ze telden wel ! Het was lekker om weer een keer met een overwinning in de kleedkamer terug te komen. Dat bood perspectief voor onze 3de competitie wedstrijd tegen Purmerland.

Zaterdag mochten we dus aantreden tegen een tegenstander die ook twee nederlagen had behaald in de eerste  2 wedstrijden dus het belang van dit duel was wel duidelijk. Aan-, of afhaken, zo’n potje dus!

In de eerste helft waren we al de bovenliggende partij en kwam onze voorspelling dat P’land voornamelijk de lange bal zou spelen, helemaal uit. De opdracht was dus ook om snel combinerend onze tegenstander zoek te spelen en het gevaar van die lange bal op die manier te neutraliseren. Voor rust zagen we dan ook al wat terug van het normale niveau van ons team maar waren we nog enigszins onzorgvuldig in de passing.

Na rust werd P’land weinig meer gegund. Het was wachten op de doelpunten en de eerste viel na een kwartier in de 2de helft. Een corner vanaf links was lang onderweg en leek voorlangs te gaan maar daar stond onze ‘duvel-uit-een-doosje’ Stijn die de bal met een zachte voetbeweging de bal tergend langzaam het doel in liet rollen: 0-1. ( De 3de achtereenvolgende wedstrijd dat Stijn scoort!)
Onze tegenstander ging de bal nog harder naar voren schieten maar werd daarin steeds onzorgvuldiger. Hier ging De Rijp minuut na minuut  beter van profiteren en na een half uur in de tweede helft bouwden we onze voorsprong terecht uit. Een mooie combinatie tussen Ole en Giel werd door de laatste met een bekeken schot in de linker hoek briljant afgerond:0-2.

Aan het eind van de wedstrijd viel het resultaat op van de pittige conditietrainingen van Junior.  Terwijl onze mannen hun tweede adem vonden, zag je P’land juist naar adem happen en snakken naar het einde.  In hun wanhoopsoffensief kregen ze nog 1 opgelegde mogelijkheid maar het werd voor Reece ook weer eens tijd om zijn katachtige reflexen te tonen. Met een briljante save op de lijn hield hij zijn doel schoon en stapten we na het eindsignaal niet alleen met een overwinning maar ook met een clean sheet van het veld. Na afloop van deze competitieronde zagen we, dat we door deze overwinning van de 12de naar de 8ste plaats waren gestegen en dat het dus ‘aanhaken’ geworden was.  De moeizame seizoenstart schudden we langzaam van ons af en we kijken weer voorzichtig naar de middenmoot en naar boven.

De komende weken moet het gaan gebeuren boys en we hebben alle vertrouwen in jullie! Op naar Volendam!

Andreas Oerlemans

2017-10-15T20:58:22+00:00zondag 15 oktober 2017|Wedstrijdverslagen|