Smadelijke nederlaag De Rijp bij Apollo

/, Wedstrijdverslagen/Smadelijke nederlaag De Rijp bij Apollo

Apollo ’68 heeft SV De Rijp zondag met de neus op de feiten gedrukt. Ook in de Vierde Klasse moeten de mouwen worden opgestroopt en kan van onderschatting of baaldagen geen sprake zijn. De ploeg uit Hensbroek kon met het mes tussen de tanden en hard werken ervoor zorgen dat de Walvisvaarders de slechtste eerste 45 minuten speelden onder de huidige trainer Peter van der Zwaan. Na een 3-0 voorsprong bij rust kwam Apollo zelfs op 4-0 en leek de wedstrijd definitief beslist.

Pas toen stond De Rijp op. Stijn Deitmers, die in de eerste helft Nick Visser op de bank hield, deed wat terug. Een getergde Visser kwam er na rust toch in en maakte 4-2. Dankzij Menno Meijland verscheen zelfs 4-3 op het scorebord. Maar daar stokte de inhaalrace van De Rijp, dat nog op de paal had geschoten en ook nog volop kansen kreeg op de gelijkmaker.

In de stand van de Vierde Klasse B is Koedijk, dat met 2-1 van Con Zelo won, nog de enige ploeg zonder puntenverlies. Hugo Boys speelde immers gelijk tegen Bergen (1-1).  De Rijp staat gedeelde vierde met vijf punten achterstand op Koedijk.

Komend weekend is er geen competitieprogramma en volop tijd voor bezinning. Een week later wacht het thuisduel met Alcmaria Victrix dat net als De Rijp zeven punten heeft.

2017-10-16T13:40:32+00:00maandag 16 oktober 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|