Rijp (de) JO19-1 – Purmersteijn JO19-1        7-1 (2-1)

Zondag (15/10) met @Rijp(de)JO19-1. #Recordbreaking! @realDonaldTrump maar zeggen dat #klimaatverandering een #verzinsel is. Ik heb nog even nagezocht, maar nooit eerder was 15 okt zo’n heerlijk zomerse dag. Btw: Donny met de nepkuif heeft ongelijk. Terug naar de orde van de dag. Een #waanzinnig lekkere #zomerdag was het dus. Vooral voor het weer in groten getale opgekomen publiek. De @Rijp(de)JO19-1 is een ware publiekstrekker. En terecht! Het team is dit seizoen nog ongeslagen. Voor de spelers, scheids- en lijnrechters was het deze speeldag echter #peentjes #zweten. Wist u dat ..? Het #kunstgras neemt de warmte op en laat de voeten gedurende de wedstrijd steeds meer koken. Toch geef ik deze voetbalmiddag een 10. Vanaf het terras, dat dan weer wel haha.

@PsteijnZoJO19-1 was te gast. En die gasten begonnen sterk. Zo sterk dat @Rijp(de)JO19-1 zomaar op #achterstand werd gezet. Een diepe bal werd door de behendige spits net hoog genoeg over @theone&onlyLeon in de Rijper goal gemikt, 0-1. Onze jongens kwamen daarna gelukkig steeds beter in het spel en namen meer het #heft in handen. Weer was het onze #kanjer @BarTbuffalo die zijn team terug in de wedstrijd bracht. Na goed doorzetten maakte onze #buffel#kilometervreter de verdiende #gelijkmaker, GOAL! 1-1. Niet veel later was @CapitanStan #sterk in het duel en #nietvandebaltekrijgen, de P-verdediging gebruikte handen en voeten om hem af te stoppen. De uitstekend leidende scheidsrechter liet lang – #voordeel – doorspelen, maar gaf op tijd toch de #freekick op de rand van de 16. Een witte #muur met blauwe kousen werd opgesteld maar waren geen probleem voor @BenkJLefty, die de bal #schitterend en #snoeihard langs de muur via binnenkant paal binnen knalde, BWAMMMM ! Loon naar werken en 2-1 voor de #thuisploeg. De gasten probeerden natuurlijk om weer op gelijke hoogte te komen. @theone&onlyLeon wierp zich als een #onbevreesde #tijger, met gevaar voor eigen #lijfenleden, voor de bal toen een P-spits door de verdediging was geglipt. NO GOAL!, wat een #superhero! En dat was nog zo’n beetje de enige keer dat de gasten door onze verdediging glipten. Want beste jongens en meisjes, onze #verdediging stond wederom als een #stevighuis#kasteel#vesting. @BasWstandstrong en @LucVAnevergiveup op de ‘back’ posities waren #messcherp en van #stainless #steel met een #gouden randje. @BeautheRockhimself en @NickLordofthe16 voelen elkaar steeds beter aan en waren #heerenmeester van het #centrum. @BarTbuffalo en BenkJLefty, zojuist al als doelpuntenmakers geroemd, waren aan het sleuren als #Neeskens (wie kent hem niet?) en #WillyenRenévandeKerkhof samen (ik ken ze nog). Net als @rushingLucR trouwens, die ook in de #aanvalsopbouw een zeer #belangrijk was. Schitterend hoe deze mannen voor elkaar strijden. Onze @CaptainStan werd op het middenveld ondersteund door deze kanjers en kon daardoor aanvallend zijn talent laten zien, met de geweldige actie die leidde tot de vrije trap en 2-1 voorsprong. @SamTurboost is op de weg terug van blessureleed, was in de #spits #gevaarlijk met zijn #snelheid en nuttig met zijn #werklust, maar de finesse en het geluk ontbrak nog. De herboren @Menno3000HP was als valse spits een voortdurende #plaag voor de verdedigers van P-steijn en een uitstekende hulp voor het middenveld. Deze man heeft zoveel #power en #energie dat #Duracell hier in de duur- en krachttest het absolute onderspit zou delven.

Met de 2-1 gingen de teams rusten en daarin werd ook gewisseld. @SpeedySniperJip kwam voor @StanCaptain en @realHammerKick voor @SamTurboost en het #scorebord werd geactiveerd (vooruitziende blik van uw #official?). Direct na aftrap kwamen de gasten bijna op gelijke hoogte. Een momentje van onoplettendheid bij @Rijp(de)JO19-1, maar gelukkig voor ons liep het goed af. Dat was de #wakeupcall die de thuisploeg nodig had, ze gingen vanaf dit moment steeds beter spelen. De P-verdediging had niet op de #beweeglijkheid en #snelheid van @SpeedySniperJip gerekend. @BeautheRockhimself wel. Met een #geweldige #pass – #splijtend, precies op maat en snelheid tussen de verdedigers door – gaf hij de verse spits vrij baan. @SpeedySniperJip sneed naar binnen en #drukte af in de lange hoek met zijn eerste balcontact, FLASH aha! 3-1 en een heerlijke #binnenkomer! Niet lang daarna was het weer een superpass van @BeautheRockhimself op @SpeedySniperJip (nu even op de andere flank). De spits klopte zijn directe tegenstander op  snelheid, zijn #voorzet was op maat op de #goed #meegelopen @realHammerKick die de bal achter de keeper #schoof, ZOEFFF, 4-1. Of was het toch 2-6, of 7-9 …? Ach nee hè, lieve stoute @scorebord_bastards hadden de knoppen van ons scorebord gevonden, brachten onder invloed het publiek in verwarring (lachu, LOL-ig). De wedstrijd ging door. Een snelle #inworp van @BarTbuffalo werd door @SpeedySniperJip z’n kuif precies genoeg #getoucheerd, waardoor de bal voor de voeten van @Menno3000HP stuitte. #Verwoestend haalde onze #powerhouse uit, de P-keeper heeft deze alleen maar gehoord … BWAMMM, 5-1. @Robert_Magicman viel goed in voor de gekookte @BarTbuffalo. De rood witte #honger was nog niet gestild. @LucVAnevergiveup #stoomde op de #linkerflank, liet zich door geen enkele #gast afstoppen en zevenmet 2 keuzen (scoren of afleggen) ging hij voor zijn eigen #kans. 100 x opdrukken als …, maar deze benjamin liet met een #lepe #schuiver de P-keeper #kansloos, BENG 6-1, #HEERLIJK! En nog was de koek niet op. @Menno3000HP bekroonde zijn wedergeboorte met een uitstekend #slotakkoord. Op de hem zo karakteristieke wijze wist hij zich langs de P-verdedigers te wurmen en te #knokken om als daarna de bal onder de P-keeper door te #knallen, BOEMMM, 7-1 !

Wat een geweldige overwinning en wat mooi om te zien dat jullie elke wedstrijd groeien als team!!! Gefeliciteerd en proost :). En natuurlijk dank aan de uitstekende #scheidsrechter.  Sportieve groet van de @scorebord_bastards #katers en van mij.

De ballen, @dr_P.Lusje.