Rijper orkaan (hat)trickt Vitesse 22 van het veld

//Rijper orkaan (hat)trickt Vitesse 22 van het veld

Vitesse 22 JO19-1 – Rijp (de) JO19-1 1-8 (1-3) balletjes

Zondag 29 oktober. The day after the night before. De klok een uur terug, daarom een uur langer stappen of slapen. Met Sam in zomertijd en Mick nog mank was de spoeling dun. Robbert Waal (JO17-1 za) was daarom mee als geheim wapen.
Over het groene gras van Vitesse 22 blies een flinke N-Wester (briesje ++) over het veld. Zoals u in de titel van dit Vlog al kunt lezen werd het duidelijk dat er ook sprake was van een orkaan. De eerste 20 minuten ging het aardig gelijk op. Het wat rommelige spelbeeld was zeker ook te wijten aan de N-Wester. De Rijp streed de eerste helft tegen deze wind in en dat deden ze ijzersterk. Ze openden zelfs de score. Stan veroverde de bal vlakbij de achterlijn van de gastheren, Jip zag de ruimte naar het doel en werd met een leep balletje door Stan op maat bediend. BOEMM, een droge schuiver betekende de verdiende 0-1. De snelle spitsen van V22 hadden steeds moeite om de diep gespeelde ballen te achterhalen, ook omdat de Rijper verdediging het veld goed klein hield. Toch kwamen de gastheren langszij. Een frommelgoal na een vrije trap waarbij de bal door een legioen aan spelers werd gemist, maar wel 1-1. Het antwoord van De Rijp liet niet lang op zich wachten. Een fenomenale dieptepass van Luc vA viel schitterend in de vrije ruimte achter de verdediging. Ook de V22 keeper werd verrast door de curve en staakte zijn uitlooppoging. Jip lag toen al op snelheid. De spits klopte zijn directe tegenstander door goed doorzetten en slim voorlangs te kruisen. Met een heerlijk schot in de lange hoek bekroonde hij deze mooie actie, BWAMM, 1-2. Superlekker! keeper En het werd nog lekkerder. Menno lanceerde Bas op rechts, deze bikkel passeerde op onnavolgbare wijze enkele V22 spelers en legde de bal panklaar voor de bij de eerste paal opduikende Jip. Helaas werd zijn inzet in de korte hoek ternauwernood maar niet klemvast gestopt door de keeper. En daarom kon Jip – attent op de rebound – de bal gelukkig alsnog tegen de touwen jagen, HOPPA!!! 1-3. Een heuse hattrick dankzij goed teamwork! Ik mag niet onvermeld laten dat de verdediging en middenveld hier met Luc vA, Nick, Beau, Bas, Luc R, Menno en Bart een uitstekende prestatie leverden doordat ze de aanvalslust van V22 met geweldige inzet wisten te beteugelen, duels te winnen en af en toe ook zelf verrassend op te stomen. Toppers! Met deze op zich comfortabele voorsprong gingen de teams rusten.
wekkerIn het tweede bedrijf had De Rijp windje mee. Nog geen orkaan, maar die zou zich al snel ontwikkelen. Jip kreeg kans op zijn vierde, maar zijn inzet werd door de keeper uit de winkelhaak getikt. Even later was het de beurt aan Kick! Stan werd diep gestuurd, onze captain bleef goed voor z’n tegenstander en aan de bal en legde deze precies op tijd opzij naar de goed meegekomen Kick die met zijn uitschuifbenen (hij ook !) de bal langs de keeper schoof, SCHUIFFF, 1-4. De orkaan kwam op nu gang. V22 werd compleet vastgezet op eigen helft, ploeterend tegen de wind en met het snelle spel van De Rijp.  doelWeer een aanval van De Rijp. Hoekschop. Met een schitterende trap legde Luc R de bal bij de tweede paal. De keeper kon er niet bij (grabbel-grabbel) en Kick deed Lange Jan na, strekte zijn nek en kopte de bal knap en strak tegen de touwen, BAFFF, 1-5 !! Met Benk en Robbert voor Jip en Bas ging De Rijp gewoon door. Even later kon ook Kick een heuse hattrick voltooien. Een voorzet van Luc vA werd door V22 niet goed verwerkt en Kick wist wel raad met de bal, BWAMMM, 1-6 !!! De koek was nog niet op. Weer was het onze captain Stan die met een 1 bal1 balfenomenale actie de verdedigers zijn superioriteit toonde en weer stelde hij Kick in staat om zijn vierde en De Rijp’s zevende binnen te schieten. Dat deed hij overigens knap in de korte hoek, BOEMMM, 1-7 !!! Schreef ik orkaan? Het slotakkoord werd door Stan zelf gespeeld. Luc vA gaf de bal voor, V22 werkte slecht weg en Kick vond met een mooi schot naar de lange hoek nog net de handen van de keeper op zijn inzet. Stan was attent en met een harde schuiver werd de keeper nu door onze captain zelf verschalkt, BBWAMM, 1-8. V22 probeerde nog van alles om Leon te passeren maar liep vooral veel te snel in de buitenspelval van De Rijp. Een keer moest Leon zijn klasse tonen. Onze goalie strekte zich bekwaam op een gevaarlijke inzet en met deze geweldige reflex ranselde hij de geel zwarte knikker uit zijn goal. Menno poeierde van afstand rakelings over en Robbert zag zijn inzet de winkelhaak uiteen spatten. Jammer!! Dank dat je weer mee was Robbert en zeker ook: goed gedaan! En wat een mooie overwinning: gefeliciteerd!
Volgende week thuis de kraker tegen AFC ’34. Laten we hopen dat alle pijntjes dan weer kundig zijn weggemasseerd 😉 en jullie weer net zoveel arbeid leveren en de teamspirit hoog houden. Ik ben trots op jullie. Groetjes uit Graft, prof. dr. P. Luim. Met dank aan ©Toon voor de illustraties (check knudde.nl)

2017-10-29T20:04:34+00:00zondag 29 oktober 2017|Wedstrijdverslagen|