SV De Rijp stijgt naar tweede plek

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp stijgt naar tweede plek

Niet goed spelen en toch met 3-0 winnen. ‘Dan word je kampioen’, merkte iemand op nadat SV De Rijp zondag Alcmaria Victrix had verslagen. Maar zover is het nog lang niet. Zeker niet, als het spel geen verbetering gaat vertonen. Maar voorlopig heeft de ploeg van trainer Peter van der Zwaan wel weer de tweede plek bemachtigd in de Vierde Klasse B en dat geeft hoop.

Na de uitglijders tegen Bergen (0-0) en Apollo ’68 (4-3 nederlaag) had SV De Rijp wat goed te maken. Voor het eerst sinds mensenheugenis speelden de Walvisvaarders volgens een nieuw concept. Het 4-4-2-systeem was ingewisseld voor het gewaagde 3-4-3. Dat leverde in de eerste helft nog wel aardig spel op. Menno Meijland had in de tiende minuut al 1-0 kunnen maken, maar schoot over het doel. Iets later gaf Nick Visser de bal strak voor, waar Tim Deitmers net niet bij kon.

Na ruim een half uur kwam De Rijp op voorsprong dankzij een fraaie aanval die begon bij Wesley Rollman. Nick zette weer voor en Tim schoot uitstekend in. Daarna zag Menno zijn inzet gekeerd worden door de arm van een tegenstander en belandde de bal op de paal.

In de tweede helft drong Alcmaria lange tijd aan en wankelde De Rijp. Maar het vreemde was dat er toch wel weer kansen bleven komen voor ons vlaggenschip. Wesley schoot een keer op de doellijn over het doel en Menno deed hetzelfde van een grotere afstand. Goalie Jos Timmer moest aan de andere kant een paar keer redding brengen en zag een afstandsschot op de kruising uiteenspatten.

De verlossing kwam in de 84ste minuut. Nick kreeg een vrije trap op de rand zestien die door Tim feilloos om de muur in het doel werd gekruld. Alcmaria gaf zich gewonnen en in de laatste minuut van de extra tijd kwam De Rijp ook nog op 3-0 dankzij uitblinker Nick Visser die goed speelde en hard werkte. Na een hakje van Menno en een voorzet van Thom Rijser hoefde hij de bal maar in het doel  te lopen.

Erik Oudshoorn

2017-10-30T19:11:24+00:00maandag 30 oktober 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|