Hattrick Stijn Deitmers tegen VZV

/, Wedstrijdverslagen/Hattrick Stijn Deitmers tegen VZV

Stijn Deitmers miste op bezoek bij VZV in ’t Veld aanvankelijk nog twee kansen, maar daarna drukte hij een paar keer genadeloos af. Uiteindelijk was de jongere broer van Mike en Tim – wat een voetbalfamilie! – goed voor een hattrick. Daarmee solliciteerde hij naar een basisplaats in het belangrijke duel van zondag met Hugo Boys.

Stijn pendelt nog een beetje tussen het eerste en tweede elftal, maar zit dit seizoen wel regelmatig bij het team van trainer Peter van der Zwaan op de bank. Voor het doel toont de spits zich vaak een koele killer. Buiten het strafschopgebied zou het nog wat beter kunnen. In ’t Veld verving Stijn de geblesseerde Valentijn Jonk, een van de drie aanvallers. Terwijl Nick Visser in het centrum twee verdedigers bezighield, moest Stijn van links komen, maar dat belette hem niet te scoren.

In de zestiende minuut zorgde hij voor de openingstreffer na een steekpassje van Menno Meijland. Vier minuten later vergrootte Stijn de marge na een goede actie op randje buitenspel. En nog voor de pauze werd het 0-3 voor De Rijp door broer Tim. Hij profiteerde van een voorzet van Thom Rijser.

De tweede helft begonnen de Walvisvaarders iets te gemakzuchtig, waardoor VZV, dat toch heel vaak op de Rijper helft kon spelen, wat terug kon doen. Maar Stijn maakte aan alle onzekerheid een einde na een prima strakke voorzet van Tim, de rechter aanvaller. Na een fluwelen dieptepass van Menno verzorgde Tim ook de assist bij de 1-5 van Nick. Daarna stond de paal twee keer in de weg. Milko Laan viel goed in en had ook bijna gescoord. Max Huider, een andere invaller, deed het als rechtsback prima.

Aanvankelijk dreigde het duel in ’t Veld wegens de hevige regenval te worden afgekeurd. Arbiter B. Booms meende dat de hoeken van het A-veld, dat er verder als een biljartlaken bij lag, te drassig waren. De wedstrijd werd vervolgens op het B-Veld afgewerkt. Daar werden de toeschouwers verzocht zich aan de rand van de sintelbaan op te stellen.

Booms gaf Nick in de eerste helft geen strafschop toen hij in het zestienmetergebied opzichtig werd gehaakt, maar toonde de spits wel  geel toen hij om een verklaring vroeg. De arbiter zag in de tweede helft niet dat de bal een halve meter de doellijn was gepasseerd en bijna uit de touwen werd geschoten, gaf ook geen strafschop toen een arm van een VZV-speler een treffer voorkwam, maar floot verder een goede wedstrijd.

Aangezien Hugo Boys bij Alcmaria Victrix een treffer meer maakte (1-6) verdrong het De Rijp op doelsaldo naar de derde plek. Volgende week kan ons vlaggenschip de tweede plaats achter koploper Koedijk weer terugpakken als Hugo Boys wordt verslagen. In die wedstrijd wordt het pas echt menens.

Erik Oudshoorn

2017-11-06T21:13:10+00:00maandag 6 november 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|