De Rijp vergeet de ‘kill’ in titanenstrijd en krijgt de lid op de neus

//De Rijp vergeet de ‘kill’ in titanenstrijd en krijgt de lid op de neus

Zondag 5 november 2017 De Rijp JO19-1 – AFC’34 JO19-1     2-3 (2-2)

Een winterse titanenstrijd in de 1e klasse, want de twee nog ongeslagen koplopers traden vandaag tegen elkaar aan in de Rijper Arena. Wie zou vandaag afstand nemen? Lees verder hoe het onze mannen vergaan is.

De thuisploeg neemt meteen het initiatief. Lekker dominant voetballen, de gasten krijgen eigenlijk geen kans van onze ijzersterke verdediging. Toch kwam AFC’34 onverwacht en weinig verdiend op voorsprong en de thuisploeg daarmee op achterstand. Via de flank een doorkomst waarna de voorzet werd binnen getikt. De Rijp had direct een treffend antwoord. Vanaf de aftrap direct ten aanval. Kick had oog voor Bart, balletje opzij, en Bart liet zien niet alleen een kilometervreter en stofzuiger te zijn maar ook kanonskogels te kunnen afvuren. Als een streep knalde hij de bal in de winkelhaak tegen de duikentouwen, BWAMMM, een terechte en schitterende 1-1. De Rijp liet het tempo wat zakken. Of waren het de behendige Alkmaarders die het tempo omhoog gooiden? In elk geval namen de gasten het initiatief over van de thuisploeg. Maar die gaf geen krimp. Sterker nog, Jip en Kick brachten met messcherpe uitbraken de AFC’34 verdediging in verwarring. Kick ging ook deze keer goed door en werd pardoes gehaakt door een wanhopige AFC’34 verdediger. De terechte strafschop werd door Kick zelf koel benut, BOEMMM, 2-1. De gasten wankelden. De Rijp ging door maar was in de eindpass niet gelukkig. En tot overmaat van ramp kwamen de gasten in de 45ste minuut door een slippertje – onoplettendheid en een communicatiestoring – geheel onverwacht en tegen de verhouding in ook nog op gelijke hoogte, 2-2. Het was tijd voor warme versnaperingen. Met gratis iets van pre kermis tonen in de kantine… Wat een -ut muziek… Hé mister DJ !

De tweede helft begonnen de teams dus weer van voren af aan. De Rijp had de meeste aanvalslust en creëerde de meeste kansen: LucVA stoomde keer op keer op, afgewisseld door Luc R. Deze Luc2 vangen elkaar perfect aan. Ook op rechts ging Bas af en toe op avontuur, waarbij Bart de verdedigende taken overnam. En Beau en Nick vingen de spitsen van de gasten kundig op als er toch eens een diepe bal naar voren kwam. Kick en Stan hadden pech bij hun inzetten. Het lukte de thuisploeg maar niet om te scoren en daarmee bleven de gasten in leven. En toen volgde het onvermijdelijke: kent u die van deksel of lid en op de neus? Een snelle combinatie en wat te voorzichtig ingrijpen werd door de AFC aanval koelbloedig afgestraft, 2-3, niet verdiend, maar de voetbalwetten zijn zoals ze zijn: onrechtvaardig doorgrondelijk, alleen de doelpunten tellen. De Rijp toonde veerkracht. Zelfs toen grote hagelstenen (!) de lijven geselden en het veld wit kleurde konden onze mannen nog de energie vinden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. A1 - hagel
Inzetten van Benk, Kick en Stan misten kracht, LucR poeierde maar net over en de AFC’34 keeper lag ook in de weg. De Rijp nam alle risico’s met ook Beau naar voren en AFC’34 leek te profiteren, maar zij vonden onze een uitstekende goalie Leon op hun weg. Einde speeltijd. Helaas kreeg deze  titanenstrijd een in mijn ogen onverdiende winnaar, daarvoor waren de teams te veel aan elkaar gewaagd. Jammer jongens maar top gespeeld. Bij de return in Alkmaar moet dan maar revanche genomen worden. Complimenten aan de scheidsrechter Ramon uit Kudelstaart voor de uitstekende wedstrijdleiding en ook aan de teams, die er een mooie, spannende en sportieve wedstrijd van maakten! Reece, dank voor het resoluut en dansendeskundig assisteren. Onder de tonen van “I was made 4 loving you”, wat in deze tindertijd bijna ueberromantisch klinkt, dansten we al luchtgitaar spelend toch nog vrolijk naar huis (Je bent nooit te oud om te rocken; Mama oehoehoehoe!!!). Dank u mister DJ !

⚽⚽ Groetjes uit Graft, prof. dr. ig. H. Jan. Powered by MEDEC en ING bank. ⚽⚽⚽

NB: De belofte van een gouden skuumkraag of Hertog J laat ik mij graag bij de volgende thuiswedstrijd (zondag 19/11 tegen SVA) welgevallen !

2017-11-08T14:51:47+00:00woensdag 8 november 2017|Wedstrijdverslagen|