SV De Rijp JO17-1  – Always Forward JO17-1                     7 – 0

In de kleedkamer blikten we nog even terug op onze overwinning van vorige week. Ik gaf de mannen een compliment voor hun wedstrijdinstelling en hun tomeloze inzet tijdens de wedstrijd. Met als resultaat 3 punten! Tegelijkertijd gaf ik aan dat het resultaat van die wedstrijd helemaal niets waard was als we punten zouden verspelen tegen de nummer laatste. Waar we de afgelopen wedstrijd in het begin even de kat uit de boom keken, moesten we nu vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander het gevoel geven dat in De Rijp niets te halen viel.

Het team van Always Forward dat het veld op kwam oogde ‘rommelig’. Twee spelers van nauwelijks 1.50 cm en een speler van zeker 1.95. Iedereen had een ander shirt aan en zelfs 1 speler had alleen een thermo-shirt aan. Ach ja, het was ook wit…. In mijn beeld was Always Forward altijd een grote vereniging met veel goede  jeugdteams. Met alle respect voor onze tegenstander, maar dit team was echt een ‘zootje ongeregeld”. Wij stonden daarentegen met een compleet team,  en dus vier wissels, klaar voor de aftrap.  We hadden volop mogelijkheden om moegestreden spelers rust te gunnen en om dan weer vers bloed in het veld te brengen. De boodschap om snel een eerste goal te maken was duidelijk begrepen. Bij de eerste de beste aanval kreeg een verdediger van AF de bal ongelukkig tegen zijn hand en de uitstekend en uiterst serieus fluitende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Robbert liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en de vroege voorsprong was binnen: 1-0. Dat was natuurlijk een opsteker en een monsterzege lag in het verschiet. Maar helaas vergaten we te blijven voetballen en gingen we in de eerste helft veel te veel mee met het rommelige spel van de merkwaardige tegenstander. Dat kwam onze productiviteit niet ten goede. Opgelegde en 100 % kansen werden gemist en pas in de 17de minuut wisten we de score uit te bouwen: Giel kreeg uit een kluts eindelijk  de bal een keer lekker voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit: 2-0. Nog net voor rust kwamen we eindelijk op 3-0 omdat collega-spits Niki vlak voor het fluitsignaal ook een keer doeltreffend uithaalde: 3-0.

In de 2de helft herhaalde het scenario van de eerste helft zich. Direct na rust was de net ingevallen Ole succesvol met zijn eerste balcontact: 4-0 Maar alhoewel we beter combineerden dan in de eerste helft stokte de doelpuntenmachine ook nu weer. Met nog 10 minuten te spelen dirigeerden we Robbert naar voren en dat gaf hem de gelegenheid om zijn productie weer eens op te voeren. Met een loepzuivere hattrick kleurde hij deze draak van een wedstrijd nog enigszins op. Met een 7-0 eindstand waren we natuurlijk best tevreden maar het vertoonde spel was enigszins teleurstellend na die geweldige pot bij Westfriezen.

Maar goed, ook lelijke wedstrijden moet je winnen! En met 12 punten uit de laatste vier wedstrijden (maar wel tegen de onderste vier teams) mogen we natuurlijk niet klagen. Maar onze competitie begint eigenlijk nu pas! Nu volgen er 3 potjes waarin we moeten laten zien dat we een solide middenmoter zijn in deze 1ste klasse. Volgende week thuis tegen Blokkers moeten we er weer staan. We gaan komend weekend ons trouwe thuispubliek trakteren op een mooie pot voetbal. We zullen de gasten uit Blokker met ‘Westfriezen’ gastvrijheid ontvangen. Ik reken op jullie !

Andreas Oerlemans