//De Rijp JO191-1 laat supporters lang in spanning. Over zwerfkeien, een bierpijp en een ippon (of strike)!

Zondag 19-11-2017.           bal met gezicht

De Rijp JO19-1 – SVA JO19-1                                6-1 (1-1)
Herfstiger kon het bijna niet. Zon (jaja), wind, bier en regen wisselen elkaar af deze zondagmiddag. Gelukkig vielen er geen bomen om (wel iets anders, lees maar snel verder!). Om precies 2 minuten en 15 seconden over half 3  liet de met het OV vanuit Amersfoort (!) gekomen scheidsrechter – dan ben je een liefhebber – de wedstrijd beginnen. De thuisploeg werd met windje en laag staande zon tegen direct vastgezet door SVA. Maar daar bleef het lange tijd bij, door onze uitstekende verdediging. De vandaag fenomenale Bas (alias Wilkinson triple blade), Beau (alias the Lion king of sky), Nick (alias The Wall), en LucA (How to be a rockstar Ketelbinkie) maakten de gasten telkens weer duidelijk dat Sinterklaas elders in het land kadootjes aan het uitdelen was. Hun topprestatie, onder leiding van een eveneens fenomenale goalie Leon (alias Reddende engel Kleefpasta) was nodig. Het lukte niet – ondanks het harde werken – om de bal goed in de ploeg te houden. De omstandigheden, net al genoemd, waren hier zeker debet aan. SVA kon het spel maken, maar werd alleen met schoten van afstand gevaarlijk, en ze vonden dus Leon met fenomenale saves op hun weg. De thuisploeg werkte keihard, maar de precisie ontbrak. Toch kwamen onze mannen op voorsprong. Stan (alias Captain Jack) verzond een geweldige pass naar Jip (alias JDG Sniper). Onze superspits controleerde de bal met links en vlamde direct met rechts de bal schitterend tegen de touwen, BWAMMM, 1-0. Een mooie opsteker voor De Rijp. SVA was echter niet verslagen en gooide er een schepje bovenop. Een eerste vrije trap werd door Leon schitterend uit zijn doel geranseld, maar bij een tweede was hij kansloos, 1-1. Paalstand, ruststand.

2de helft: Een andere wedstrijd. Terwijl het scorebord dan toch maar werd ontstoken en de wind bijna was gaan liggen, pakte De Rijp nu het initiatief nadat de eerste aanval van SVA was afgeslagen. Beau zag Bas – die van positie was gewisseld met Bart – vrij staan. Bas zag de vrije ruimte naar voren, maakte snelheid en slalomde als Alberto Tomba juichen in zijn beste jaren naar het vijandelijke doel. Precies op tijd tikte hij de bal over de uit zijn doel gekomen SVA keeper en dat betekende, BWAMM, een snelle 2-1. De beer was los. Een inworp van LucA op Kick (alias The Octopus) ging eerst nog mis. Kort daarna werd een tweede geweldige inworp tot assist gepromoveerd door Kick, die als enige tussen een paar slapende SVA verdedigers wakker was en de bal bij de eerste paal binnen knalde, BWAMM, 3-1 !! Het vertrouwen van de gasten ebde per seconde weg, die van De Rijp nam recht evenredig toe. Bart (alias Duracell man) kon op de rechtsachter positie zijn kwaliteiten als betrouwbare muur en opkomende verdediger nog beter etaleren. Menno (alias John Deere) kon nu ook zijn aanvallende kracht lekker kwijt. Stan (alias Captain Jack) liet nog een keer zijn klasse zien. Op het middenveld bleef hij sterk aan de bal, de scheidsrechter gaf goed voordeel, de pass op Jip was wederom van grote klasse. Jip promoveerde deze tot assist door de bal-  net als Bas eerder – subtiel over de keeper heen te liften, LIFFT, 4-1. En het was nog niet over. De Rijp liep nu (ook letterlijk) over de tegenstander heen. ipponOnze LucR (alias Mighty Snakebite) is op bijna elke plek inzetbaar en altijd betrouwbaar en sterk. Hij werkte zich een slag in de rondte en scoorde terloops een echte Ippon (of strike voor de kegelaars onder u) door een verdediger èn de assistent (100k) als een professional omver te werpen. Benk (alias Fireball) viel in en liet meteen zijn kracht zien. Helaas belandde zijn schot snoeihard op de deklat. Daarna een vrije trap; LucA kopte bekwaam in, de keeper tikte de bal uit zijn doel, maar dan wel weer voor de voeten van Jip die de bal eenvoudig kon binnen prikken. PRIKK, 5-1. Menno kwam op snelheid door in de ‘16’ op een dieptepass te lopen en hij dacht met een sliding eerder bij de bal te zijn dan de keeper, maar ze kwamen met elkaar in botsing. De keeper bleek ernstig gekwetst en kon niet meer verder. Gelukkig kon hij ondanks pijnlijke ribben nog wel blessurelopend van het veld. De wedstrijd was toen al lang gespeeld. Het sierde de gasten dat ze toch nog probeerden een tweede goal te maken, luid aangemoedigd door hun alleraardigst damestrio op het terras.  Maar onze verdediging gaf geen krimp. We konden nog een heuglijk feit vieren. Sam (alias Speedy Me) was na lang blessureleed en vakantiestress eindelijk weer bij de groep om zijn eerste minuten te maken. Lekker! Even ging Menno op rechts goed door en legde de bal panklaar voor de goal voor Jip. Die hoefde de bal alleen maar binnen te lopen, LOOPPP, en daarmee stond de 6-1 op het scorebord (met dank aan de charmante assistente ‘Leontien’ die de knopjes uitstekend bediende). Ik heb genoten (ook van het gerstenat)! Groetjes uit Graft, Prof. Dr, Ir. S.P. Ortliefblijven. Powered by Medec (hoofdsponsor jeugd SVdeRijp).

2017-11-20T20:39:07+00:00maandag 20 november 2017|Wedstrijdverslagen|