De Rijp vergeet doelsaldo in Obdam

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp vergeet doelsaldo in Obdam

Vooraf zou iedere Walvisvaarder van SV De Rijp 1 zich tevreden hebben gesteld met een 3-0 overwinning bij Victoria O, achteraf kon worden geconcludeerd dat de uitslag eigenlijk hoger had moeten uitvallen. Al had ook de tegenstander met gemak een tegentreffer kunnen maken. Op het kunstgras van Obdam, waar regen en wind voor gure omstandigheden zorgden, vergat het team van trainer Peter van der Zwaan aan het doelsaldo te werken. In het amateurvoetbal wordt een kampioenschap daar niet op beslist, maar voor de stand op de ranglijst kan het wel van belang zijn.

De Rijp heeft de eerste periodetitel aan Koedijk moeten laten, dat in zeven duels geen punt verspeelde. De koploper heeft een iets beter doelsaldo (24 om 23). Maar De Rijp, dat acht wedstrijden afwerkte, heeft een achterstand van vijf punten opgelopen door een nederlaag bij Apollo ’68 en een gelijkspel tegen Bergen. Het doelsaldo van nummer drie Hugo Boys is aanmerkelijk minder dan die van De Rijp: 15 om 23.

Tegen Victoria O kwam De Rijp al in de eerste minuut op voorsprong. Een voorzet van Valentijn Jonk werd door Tim Deitmers binnen getikt. Hier was donderdag nog uitvoerig op getraind. En Van der Zwaan zat op de bank natuurlijk te genieten toen de oefenvorm zo snel in de praktijk werd gebracht. Daarna duurde het bijna een half uur voordat ons vlaggenschip de voorsprong uitbouwde. Een perfecte corner van Menno Meijland kwam bij de tweede paal terecht, waar Nick Visser frank en vrij kon inkoppen. Ondertussen had de trainer van Victoria twee wissels moeten toepassen vanwege blessures. Kort voor rust had Nick zijn tweede goal kunnen maken, maar na een goede actie legde hij de bal verkeerd breed. De 0-3 kwam in de 55ste minuut. Na een hakje van Menno en een schot van Tim stond broer Stijn op de goede plek. Het was zijn negende treffer alweer dit seizoen. Per abuis werd vorige week op de site vermeld dat de teller voor Stijn op zes stond. Hij loopt gewoon meer dan één op één, Stijn heeft in acht duels slechts drie basisplekken gehad. Hij vindt dan ook dat het ‘lekker gaat’, maar erkende dat hij tevens de 0-4 had moeten maken. In de 66ste minuut raakte Stijn de paal. En in de slotfase ging een schot van zijn voet hoog over. Ook Nick trof de paal, waardoor de productie op drie goals bleef steken. Bij vlagen liet De Rijp heel goed combinatievoetbal zien. Dat weer afgewisseld met slordigheden en onrust aan de bal. Wesley Rollman demonstreerde technische hoogstandjes en was in grootse vorm op het middenveld. Rick Schrama excelleerde in de defensie. Victoria O kwam er behoudens een goede eerste twintig minuten niet meer aan te pas., maar heeft nu dan ook de rode lantaarn overgenomen van Nieuwe Niedorp dat verrassend Apollo ’68 versloeg (1-5).

Erik Oudshoorn

2017-11-20T20:45:18+00:00maandag 20 november 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|