SV De Rijp zit Koedijk op de hielen

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp zit Koedijk op de hielen

Plotseling heeft SV De Rijp het weer in eigen hand om op 17 december de winterstop in te gaan als koploper. De Walvisvaarders namen zondag zelf met succes de lastige horde WMC (3-1), terwijl de nummer één van de Vierde Klasse B, Koedijk, op bezoek bij Hugo Boys voor het eerst punten verloor: 2-1 nederlaag. En dat maakt de confrontatie tussen De Rijp en Koedijk van aanstaande zondag extra interessant. De kloof tussen de koploper en nummer twee De Rijp is geslonken tot twee punten.

De overwinning op WMC kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de eerste helft creëerde ons vlaggenschip door de aanvallende strijdwijze veel kansen. De bal wilde er toen nog niet in. Een voorzet van Wesley Rollman kopte Nick Visser in de tiende minuut net naast. Twee minuten later schoot Wesley zelf van dichtbij hoog over. Clubtopscorer Stijn Deitmers (negen goals) had de openingstreffer eveneens op de schoen na een voorzet van Valentijn Jonk. Ook hij had dit keer het vizier niet scherp staan. Nadat Wesley een bal van de lijn had gehaald viel de goal aan de andere kant. De beweeglijke spelers van WMC kwamen een keer goed door over rechts en vonden voor het doel de vrije man. Toch ging De Rijp niet met een achterstand de kleedkamer in. Een schot van loopwonder Bas Koster werd van richting veranderd en verraste de doelman van WMC: 1-1.

In de tweede helft bleef Pascal Oudejans in de kleedkamer achter en ging Valentijn links in de defensie spelen. Thom Rijser nam zijn plek in links op het middenveld. Het geduld van het publiek werd op de proef gesteld, maar in de 77ste minuut bereikte een voorzet van Thom de vrijstaande Nick die met een kopbal de ban brak. Met nog tien minuten te spelen nam trainer Peter van der Zwaan geen risico meer en liet hij Niels van Bavel de defensie versterken ten koste van Stijn. Het werd een minuut voor tijd nog 3-1. Thom ging diep bij een pass van Tim Deitmers. De aanvallende linker middenvelder stiftte de bal over de keeper, maar die kon het leer nog net uit het doel slaan. In de rebound plaatste Thom de bal keurig in de verre hoek.

Hoewel hij bij geen goal betrokken was, speelde Menno Meijland een dijk van een wedstrijd. In de meeste duels toonde de nummer tien zich superieur. Dat moet vertrouwen geven voor de clash in Koedijk. Hetzelfde geldt voor Nick die niet alleen een belangrijk doelpunt maakte, maar keihard werkte en weer een puik optreden verzorgde.

Erik Oudshoorn

2017-12-04T21:45:38+00:00maandag 4 december 2017|Senioren, Wedstrijdverslagen|