//JO19-1 op avontuur in de promotiepoule 1e klasse. Over een trekbank, metamorfose, versnelde celdeling of … de truc van Van Gaal ? FC Weesp JO19-1 – SV De Rijp JO19-1

Zondag 11 februari 2018, de dag waarop kanjer Sven Kramer opnieuw olympische sport- en schaatsgeschiedenis schreef met zijn derde achtereenvolgende Olympische Goud op de 5 km. Ook was dit de dag waarop onze JO19-1 de nieuwe voorjaarscompetitie begon in de 1e klasse promotiepoule. Door schorsing, blessures en ziekte waren Bas, Nick, Mick en Stan er vandaag niet bij, maar gelukkig waren de kanjers Milan, Ole en Daan van de JO17-1 zaterdag beschikbaar om onze manschappen aan te vullen. Na een mooie toeristisch en romantisch tochtje kwamen we na een kleine drie kwartier aan bij FC Weesp.

Met een fris en stevig windje tegen begonnen onze jongens het nieuwe avontuur. Het begin was voor de tegenstander, die met de wind in de rug en met strakke passing De Rijp op eigen helft vast zetten. Het was even wennen en de kat uit de boom kijken voor onze mannen. Een kleine onoplettendheid in de dekking en een slimmigheidje van Weesp zorgde voor een iets te snelle goal. klokUit een inworp ter hoogte van de zestien nota bene, waarbij de tegenstander slim de bal over de uitkomende maar kansloze Leon heen wipte. 1-0, balen! Maar De Rijp herpakte zich, geenszins onder de indruk. Onze jongens knokten zich tegen de wind in de wedstrijd. De verdediging was wakker en scherp, geholpen door het middenveld, die ook onze snelle spitsen goed ondersteunden. En Leon liet zijn klasse zien wanneer het nodig was, de bal tegenwoordig altijd klemvast. Geweldig! De Rijp begon de duels te winnen en kwam er zoals gezegd (en geschreven) steeds vaker scherp uit. En toen was daar die schitterende uittrap van Leon tegen de wind in. Kick rook zijn kans en ging goed voor de bal, kwam op zijn Kick’s goed voor zijn man en ging vanaf links in een rechte baan op het doel af. Een stap en toen een punter/ schuiver rechtdoor precies achter de goede kant van de paal in het zijnet betekende de heerlijke BWAMMM, 1-1 gelijkmaker. bal in doelKusje van zijn moeder die supertrots haar oogappeltje toejuichte (en geen last had van iets van loyaliteitsconflict). Het evenwicht in de score was hersteld en de teams aan elkaar gewaagd. Door de wind een optisch overwicht van de tegenstander, maar De Rijp hield koelbloedig stand en bleef gevaarlijk. Invaller Milan V hield zich uitstekend staande. En toen Sam na een sprintje en duel merkte dat zijn blessure weer opspeelde mocht ook Ole al in de eerste helft invallen. En ook hij bleek uitstekend uit de voeten te kunnen. Mooi mannen! De paalstand was ook de ruststand. En De Rijp dacht aan windje mee en de Weesper keeper klein van stuk.

Na een lekker bakkie warme koffie (bedankt Biem) en een meter bitterballen (heerlijk Lonneke)! in het prachtige clubhuis van Weesp vroeg de scheidsrechter ons of we er weer klaar voor waren. Jazeker waren we dat! Toen bleek de Weesper keeper opeens flink gegroeid te zijn. grote keeper Ofzo. (ja ja, hier komt de aap uit de mouw: De truc van Van Gaal (weet u nog, WK Brazilië, penaltyserie) was door Weesp gekopieerd. Wel grappig! De Rijp nam met windje mee het initiatief. De thuisploeg moest nu verdedigen en loerde op de counter. De Rijp liet de bal goed rond gaan en de eerste kansen dienden zich aan. Helaas was de eindpass vaak net wat te hard of te onzuiver. En Weesp verdedigde ferm. Het was eigenlijk wachten op de goal van De Rijp, maar die viel nu juist aan de andere kant. Eén van de spaarzame keren dat Weesp zich op de helft van de gasten begaf bleek dit direct gevaarlijk. Het uitverdedigen ging mis en via een vreemde klutsbal en het gezicht van Leon belandde de bal pardoes in het Rijper doel, BAH, een geflatteerde 2-1. En even leek De Rijp zichzelf te gaan verliezen in overijverig forceren. En Weesp probeerde via tijdrekken en klagen bij de scheidsrechter de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hup, weer een bal het stadion uit. Een voetganger wilde de bal ff niet pakken. De volgende bal de sloot in … De Rijp bleef gefocust. Zelfs met een man minder bleken de aanvalsdriften niet gestild. De tijd tikte door. Daan viel in voor Milan. Heftig om in zo’n fase je in de wedstrijd te moeten vechten. Maar na een korte gewenning stond ook hij z’n mannetje. En bijna scoorde hij, maar de hoek was net te scherp. Even later een sterke sliding bij een dreigende counter van Weesp. De Rijp zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren. De doelpogingen strandden… tot de bijna laatste minuut. Jip speelde zich (zeker voor de Weesper verdediging) op onnavolgbare wijze vrij en zijn schot in de dak van het doel ging zo mooi door het net … BWAAAMMMMM! Eindelijk was daar de verdiende 2-2 gelijkmaker!!!  keeperToen in de dying seconds van de extra extra tijd de bal net naast de goal belandde had iedereen zoiets van: affluiten maar! En toch ook: Misschien had er wel meer ingezeten… Dat gevoel.

Wow, wat een spannende wedstrijd en wat een veerkracht. Met geweldige inzet van AL onze mannen, ook de bikkels die hiervoor nog niet genoemd zijn: Beau, Bart, LucA, Benk, LucR, Sam, en Menno. Toppers!!! Ik heb genoten. Dank nogmaals aan Milan, Ole en Daan voor het goede invallen. En ook dank aan Yvo voor het betere vlagwerk! En natuurlijk Sven voor het betere beste gouden glijwerk. Groetjes uit Graft. HoiA.

2018-02-12T19:43:08+00:00maandag 12 februari 2018|Wedstrijdverslagen|