SV De Rijp JO19-1 – ZSGOWMS JO19-1                                 0-1 (0-1)

Zondag 18 februari 2018. De titel van dit verslag zou ook ‘verdedigen is ook een kunst’ kunnen heten. Een zeer sterke tegenstander met een vrij indrukwekkende naam had in het voorseizoen veel indruk gemaakt. Onze jongens ook, dus dat is 1-1. Niet dus.

Naast Stan had ons team youngsters Milan, Ole en Daan op de bank. En topper Reece langs de lijn. Precies werd om bijna 14.30 uur afgetrapt. Al snel bleek de tegenstander een geduchte opponent. Met veel beweging, hoge balcirculatie (de bal bleef laagrote clubactie logog en ging snel van voet naar voet bedoel ik) namen de gasten het initiatief. Deze fusieclub deed hun naam eer aan. Een enkele keer mocht Leon zich onderscheiden en dat deed onze geweldige goalie zeker en (klem)vast. Ook de keeper van de gasten werd getest, o.a. door Menno die zijn kanonskogel van afstand net op de wankele vingers van de keeper zag stranden. De  verdediging met LucA, Nick, Beau en Bart (wat een ongelooflijk heerlijke bikkels) onderscheidde zich door zeer geconcentreerd en sterk verdedigen. Met steun van kilometervreters Milan (die de geblesseerde Sam al snel moest aflossen), Menno, LucR en Benk. Spitsen Jip en Kick stonden daardoor wat op een eiland en waren ook niet vies van meeverdedigen (Dat begint immers bij de aanvallers). Waar de tegenstander met kracht op souplesse speelde was het De Rijp met inzet en teamspirit. Weer omsingelden de gasten het Rijper doel. Weer werd de bal afgeslagen. Tot de linkerverdediger van de gasten de afgeslagen bal op links oppikte en voorzette… en wij allen pardoes de bal in het verkeerde net zagen vliegen! Yek, 0-1. Af en toe kwam De Rijp onderkeeper handen de druk vandaan, maar helaas konden Kick en Jip niet echt gevaarlijk worden, omdat hun verdedigers ook attent bleven. Zware tegenvaller was dat Leon vlak voor rust geblesseerd naar de kant moest na een ongelukkige botsing. Kick hulde zich even in het gele tricot en kon zowaar een keer ingrijpen op een inzet van de tegenstander.

De tweede helft probeerde de thuisploeg met nu Reece op doel, Stan op het middenveld en Kick weer in de spits wat meer naar voren te spelebal op paaln en wat scherper te dekken. Omdat het de gasten niet lukte een bres te slaan in de energieke en hechte Rijper defensie bleef het spannend. Een diepe bal van Beau werd door Kick verlengd, Jip haalde uit maar zag zijn inzet net over de kruising (ook wel winkelhaak) van het goede doel vliegen. Jammer, want de kansjes waren schaars. Aan de overkant keek Reece de bal op de paal en iets later op de lat (engeltje) om daarna zijn klasse te tonen door een inzet met een mooie snoekduik onschadelijk te maken. Bart maakte nog een verrassend interessante maar net geen gouden Hirscher slalom en ook verversing met invallers Ole en iets later Daan en Mick gaf nieuwe impulsen. Helaas bleek de tegenstander te sterk en bleef een stunt uit.

Jammer maar helaas en vooral: goed om te zien dat De Rijp een hecht team ispopeye dat zijn mannetje staat en dit niveau echt wel aan kan (wat de referee er ook van wil zeggen). Voor ons zijn jullie kanjers! 17 toppers op rij👍Net zo mooi vond ik dat het duel (bijna) zonder mopperen werd gespeeld! Complimenten aan het team van Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk en onze jongens. Ik hoop dat Leon en ook Sam weer snel zullen herstellen. Dank aan ©Toon voor de schitterende tekeningen. Voor nu even vakantie. Later! ⚽ Groetjes uit Graft.

Mede mogelijk gemaakt door ING en MEDEC, sponsors van de jeugd van SV De Rijp