4 uit 2:  De competitie is nu echt gestart. Hoofdstuk 2: Bob en Bob uit Alkmaar en een stalen sixpack.

FC Medemblik JO19-1 – SV de Rijp JO 19-1     2-6 (1-3)

Zondag 30 september 2018  Een waanzinnig lekker herfstdagje om te voetballen. FC Medemblik is de tegenstander van vandaag. Vandaag begin ik met transferperikelen? Is assistent coach Nick misschien straks assistent coach/speler? De smalle bezetting van het team kan wel wat sterke aanvulling gebruiken en verdere kaalslag op de JO17-1 en JO19-2 is ongewenst. Ook junior senior BJ zou wat speelplezier en -minuten kunnen gebruiken. De toekomst zal het leren. Bas is nog vervelend geblesseerd (maar was er wel als chauffeur en supporter) en Luc A. was er alleen in gedachten bij.

Het begin was wat rommelig en gelijk opgaande strijd. Maar opeens was daar een dieptepass en een handige spits van de thuisploeg die – ook met enig fortuin – de bal en zichzelf langs verdediger Daan wist te werken. Het schot was ziedend en vloog onder onze verraste keeper Reece door, 0-1 (KAK) en wake up call! De Rijp was nu wakker en nam het initiatief. Eerst was het Milan (alias Mr. Peanuts?) die de bal verrassend vanaf ca. 20 meter van zijn linker pantoffel vuurde en de knikker maar net over de deklat zag vliegen. Kort daarna werd een mooie voorzet van Remco door spits Cas Stocks beheerst niet tegen de touwen maar over de lat getikt (misschien had Cas beter zijn hoofd of borst er tegenaan gezet). Toch hing de gelijkmaker van een ontketend De Rijp in de lucht. Paniek bij de tegenstander. Daan ging als een echte krijger het duel in. Hij probeerde met voeten en wat handen zijn tegenstander van de bal te krijgen en werd terecht door de goed leidende scheidsrechter afgefloten. Als toetje kreeg Daan echter een gratis tattoo op zijn bast na een bizarre en geelwaardige actie van een gefrustreerde Medemblikker (die poeierde de bal wild en keihard tegen de buik van Daan; gelukkig heeft Daan een stalen sixpack :?). Bob R. (van Bob en Bob uit Alkmaars ontzet) schoot de bal van dichtbij over uit de kluts. Weer een overtreding (duwfout) op en een vrije trap voor De Rijp halverwege de helft van de thuisploeg. Jip mikte de bal diep in ‘de 16’ en Robbert was er als de kippen bij vlak na de stuit: BWAM, 1-1 eindelijk en verdiend de gelijkmaker. Snel daarna viel ook de 1-2. De uitstekende en brutale Remco werd door Jip in stelling gebracht en Rambo Remco verschalkte de keeper met een listig schot, BWAMM, 1-2 dus. Drop en drover was het devies en misschien ook wel de knock-out out. Want de 1-3 van de voet van Jip kon aangetekend worden. Zijn inzet met links ging via de voet van een verdediger in de verre hoek, BWAMMM, 1-3 dus. Ondertussen moest de verdediging scherp blijven op de counter van de snelle thuisspitsen. Bob en Bob en Luc R en Daan waren vlijmscherp en attent. Net als keeper Reece, die een paar keer goed redding bracht als er toch een gaatje viel. Vergeet ik de anderen te noemen? Iedereen pakte zijn verdedigende taak goed op. Het verdedigen begint immers bij de aanvallers. Lekker mannen!

Na de rust was het ff slaapstand of een onoplettendheidje en/of een feller Medemblik. De 2-3 was een boogballetje -sjips- over de kansloze Reece. Even was het peentjes zweten. Bob (Van Leeuwen) haalde de bal net voor de lijn weg, oef! De wind nam toe. Mee voor de thuisploeg, maar dat hoeft geen voordeel te zijn want scherpe diepe passes schieten vaak te snel door. De verdediging was gelukkig weer wakker en kraakte de schotpogingen van de gastheren. Waar de thuisploeg dacht gelijk te komen sloeg De Rijp toe bij een snelle counter. Jip werd de diepte ingestuurd op rechts. Zijn voorzet was net wat meer teruggetrokken naar randje 16, Robbert moest eerst nog ff in de remmen maar vervolgens mikte hij de bal geplaatst in de hoek buiten bereik van de duikende keeper, BWAMMM, 2-4. De marge was weer 2. Daarna waren de rollen omgekeerd. Een pass van FCM werd onderschept, de pass van Robbert betekende de omschakeling en de 2-5. Jip startte precies op tijd van eigen helft, bleef 2 achtervolgende verdedigers voor en net als in de F-jes bleef hij oog in oog met de keeper kalm en mikte de bal door het poortje van de keeper, BWAMMMMM, 2-5 dus. Matthijs viel in voor de hardwerkende Cas Stocks. Milan in de spits. Luc gooide snel en ver in op Jip die de bal naar zichzelf door kopte en de verdediger zijn hielen liet zien. Jip’s voorzet werd eerst gemist maar voorbij de 2de paal opgepakt door Remco en weer voorgezet. Daar zette Milan zijn maatje 52 tegen de bal. Met een subtiele voetbeweging sierstoot curve plofte de bal in het korte hoekje; PINDAA, 2-6! Remco kreeg een applauswissel van zijn team en Thomas vd 19-2 maakte zijn opwachting. Er werd leuk gevoetbald. Jip poortte zijn tegenstander en bood Robbert een schietkans. Zijn schot met z’n soepbeen stuitte op de benen van de keeper. Bob L (Beau) torende hoog boven de manschappen uit met zijn springveer sprongkracht, helaas kopte hij over. Bob R (Menno) klopte en veegde met Daan en Luc R zodat de tegenstander de handdoek moesten werpen. In de eindfase kwam Jondal binnen de lijnen voor Robbert. Nog ff nieuwe energie en control power. Loek nam de vlag ter hand. De moraal van de tegenstanders werd er niet beter op, bij onze jongens wel. Kans op kans volgde. Een slim omloopballetje van Ole en weer een inworp op maat door Luc R, maar helaas liet de verdediger zich deze keer niet foppen. De marge bleef 4 omdat Reece met een voortreffelijke snoekduik en zijn vingertoppen de bal onder de lat weg tikte. De 3 punten gaan terecht mee naar De Rijp, net als de goede moraal. Fijn voor de kraker volgende week thuis tegen de Westfriezen. Ik zeg U2 ! Prof. dr. Bono

 

4 uit 2; Hoofdstuk 1; JO19-1 doet zichzelf tekort en wat is toch een zwembad?

De Rijp JO19-1 – SV Spartanen 2-2 (1-1)

Zondag 23 september  Bas en Matthijs geblesseerd. Good old Nick mist de bal en zn maten maar is als assistent coach aanwezig om zijn vrienden te supporten. Manusje van alles Tom vlagde de eerste helft, 2de helft kon hij invallen voor LucR. De tegenstander is SV Spartanen uit Wognum, een oude bekende en te kloppen tegenstander. Zoals wel vaker kwamen onze mannen niet top uit de startblokken. Een schot van afstand betekende de 0-1. YAK.

Maar gelukkig was Milan zo handig om met een heerlijke poeier de stand weer gelijk te trekken. Zijn schot van randje zwembad verraste de Spartanen keeper, BWAMMM, 1-1. Nog een kans. Jip kwam vanaf rechts op de keeper af maar de korte hoek was te krap om de keeper te verrassen, jammer. Paalstand ruststand. En weer kwamen onze jongens onnodig op achterstand, 1-2. En weer was het Milan met weer een heerlijke poeier van nu buiten het zwembad. Het schot met ziedende stuit verraste opnieuw de keeper, BWAMMM 2-2. Bart Klijn kwam binnen de lijnen voor Cas en Menno schoof door naar voorste linie. Ook Remco viel in. Veel aanvalskracht, nieuwe creativiteit en brutaliteit dus. De laatste 10 minuten waren echt helemaal voor De Rijp.  Helaas miste Menno een millimeter om een mooie voorzet van Remco bij de tweede paal binnen te glijden. In de slotseconde kopte Beau de bal op de paal. En na de tweede 45 minuten moest scheids Ron affluiten. Er zat meer in, die gedachte nemen we volgende week mee naar Medemblik. (zie verslag elders in dit blad). J Prof. dr. ing. H.A.W. Keye.