Dubbelverslag SV De Rijp JO19-1

//Dubbelverslag SV De Rijp JO19-1

Iets over een dubbelverslag of twee verslagen?! De Rijp JO19-1 niet bij de les, strooit met punten.

Zondag 4 november. Rijp (de) JO19-1 –  Grasshoppers JO19-1                0-1 (0-0)

Ik zit te broeden op het verslag van deze wedstrijd. Ja natuurlijk zijn er reden om te het falen te verklaren. De ziekenboeg is nog niet leeg… maar helaas was het deze zondag, overigens fantastisch voetbalweer, een soepdag. Mosterd(soep) na de maaltijd. Het enige wat ik uit mijn vingers krijg is verslag – verslagen – Verslag – Verslagen – VERSLAG – VERSLAGEN ! Door de nummer laatst! Een sprinkhaan die één keer over de middellijn komt en weet te scoren en De Rijp verslagen achter laat op eigen veld. Want het slotoffensief leverde wel kansen op maar geen goals. Ondanks de noeste arbeid van de equipe. Of je wint of je leert… Dit was het verslag, maar voel het meervoud. Hopelijk leidt een weekje rust (geen wedstrijd op het program op de 11e van de 11e).

Gemiste kans(en).

Zondag 18 november. VVW JO19-1 – Rijp (de) JO19-1               5-2 (1-1)

Afgelopen zondag was het wederom een schitterend weertje om te voetballen. Wervershoof stond een plekje hoger op de ranglijst dan de bezoekers. Veel tuindershistorie op het veld dunkt mij, want in de route naar het sportveld ging langs uitgestrekte akkerbouw landerijen en kassen. Na het weekendje vrij was het heuglijke feit te noteren dat de JO19-1 ziekenboeg bijna leeg is. Ook Bas en Jip waren weer voldoende fit om aan te treden, alleen Reece is nog niet hersteld. Om 12:00 uur ving  de wedstrijd aan op het optisch mooie biljartlaken. Ik val maar meteen met de deur in huis. Vandaag was zo’n wedstrijd waar je met verbazing naar stond of zat te kijken. Het eerste deel van de eerste helft was voor de thuisploeg, die veel feller begon en de wil om te winnen in pittige duels en opportunistische counters toonde. In deze fase namen zij dan ook een verdiende 1-0 voorsprong. In het tweede deel van diezelfde eerste helft waren het de gasten die het initiatief namen. Een mooie slimme steekpass vanuit het middenveld van Jip op de fantastisch vrijgekomen Menno betekende de terechte gelijkmaker. Met een beheerste schuiver verschalkte Menno de VVW keeper, BWAMMM, 1-1. VVW wankelde, ondanks dat er bij Rijp (de) een paar spelers vooral tegen zichzelf aan het spelen waren (je leest het goed, ze waren niet mèt, maar tègen zichzelf aan het spelen. Dat heb je als je acties en passes maar blijven mislukken. Als je met jezelf aant spelen bent wordt het een 18+ xxx verhaal, daarvoor kunt u beter … eh laat maar). Luc A stoomde op. Zelfs zo ver dat hij in een 1 op 1 oog in oog met de VVW keeper stond. Die liet zien tenen van het formaat Iker Casillas (vs Arjen Robben) te hebben (weet u nog: finale WK 2010 Johannesburg)? De bal ging er niet in. Ook Bruce ging nog een keer stijlvol naar de hoek om een inzet van VVW te pakken.

Na de pauze (zonder bikkel Daan, die na een VVW aanslag niet meer verder kon) maar met Bas terug in de gelederen drong Rijp (de) met offensief spel aan. Achtereenvolgens wisten Milan, Menno, Robbert, Jip en Cas de VVW keeper niet te verschalken. Ook verbazingwekkend en nog meer irritant was dat de bal uit de kluts en bij duels steeds in de voeten van VVW rolde. Hadden zij magneetjes in de kousen? Toen moest Rijp (de) even slikken. Een gewaagde maar mislukte sliding / tackle betekende een (terechte) penalty voor de thuisploeg. De inzet van hun uitstekende nummer 10 was niet best, keeper Bruce bleef goed naar de bal kijken en lang staan en hij stopte de matige inzet. Oefff. Het bleek slechts uitstel. Want even later riepen de gasten het onheil over zichzelf af. Knullig balverlies van De Rijp en een snelle omschakeling van VVW betekende de 2-1. Nog erger was dat in dezelfde minuut, weer door een mispeer, de VVW aanval weer eenvoudig door kon lopen en de voorsprong kon vergroten, 3-1. Dat VVW daarna nog twee keer slim gebruik maakte van missers van het geknakte vertrouwen van de Rijpers voelde als zout in een open wond. AU ! Mooi om te zien was dat onze jongens het er niet bij lieten zitten en er toch nog – uit de tenen – een schepje bovenop gooiden. Niet om de wedstrijd te doen kantelen, maar puur voor het eigen betere gevoel. Menno ging diep op rechts en werd nu wel door Robbert op maat bediend. De voorzet van Menno kwam bij de eerste paal, waar Jip de keeper toch nog een keer verschalkte en de uitslag een iets minder verschrikkelijk aanzien gaf, BOEM, 5-2! Helaas was de tijd te kort om VVW echt zenuwachtig te maken. Of je wint, of je leert…. Twee keer achtereen verslagen. Volgende week kunnen onze mannen revanche op zichzelf nemen. In Castricum, tegen directe concurrent Vitesse 22, moeten we de drie punten gaan pakken. Vol gas! Forza De Rijp !!!! Wie zoet is krijgt lekkers …

Sportieve groet, Dr. I.K.W. Eethetookevenniet.

2018-11-19T08:48:27+00:00maandag 19 november 2018|Wedstrijdverslagen|