Nick Visser slaat toe met hattrick

//Nick Visser slaat toe met hattrick

Speler van het Jaar Nick Visser stond dit seizoen enigszins in de schaduw van clubtopscorer Mikey Hoffs. Laatstgenoemde maakte in zeven duels immers tien doelpunten. Maar nu Mikey voor twee wedstrijden is geschorst biedt dat Nick kansen op een inhaalrace op de schutterslijst. En die mogelijkheid pakte hij zondag direct met twee handen aan. Na het duel met Rood-Wit Zaanstad (5-1) stapte onze eigen Appie Happie met een hattrick achter zijn naam van het veld. Daarmee bracht Nick zijn seizoentotaal op acht treffers en stijgt hij met stip op de topscorerslijst van het Noordhollands Dagblad. Zondag is Mikey ook nog geschorst en komt Duinrand S naar de Jan ploegerlaan. De laagvlieger verloor de kelderkraker van Sporting S met 2-5.

De Rijp had het in de eerste helft moeilijk tegen Rood-Wit Zaanstad, het voormalige ZTS. Er werd veel balverlies geleden en voorin zorgde Nick ondanks twee vleugelaanvallers als enige voor diepgang, maar eenmaal aan de bal stond hij vaak tegen een overmacht aan verdedigers. Stijn Deitmers kreeg een paar kansen. Hij was evenwel ongelukkig in de afwerking. Kort voor rust sloegen de Walvisvaarders echter genadeloos twee keer toe. Aanvoerder Wesley Rollman trapte de bal hoog in de touwen toen hij dankzij een geniaal hakje werd vrijgespeeld door Menno Meijland. Dat was in de 43ste minuut. Twee minuten later bereikte een uitstekende dieptepass van Valentijn Jonk de wederom weg sprintende Nick die op de achterlijn de bal voorgaf en vervolgens was het voor Menno een koud kunstje de voorsprong te vergroten: 2-0.

Rode kaarten

In de tweede helft kreeg Stijn opnieuw een mooie kans en in de 63ste minuut maakte Rood-Wit de aansluitingstreffer met een fraai stiftje over doelman Jos Timmer. Het zou buitenspel geweest zijn volgens velen, maar de arbiter verklaarde naderhand dat daarvan geen sprake was; hij stond op één lijn. Rood-Wit moest met tien man verder nadat de centrale verdediger met een tweede gele kaart kon douchen. En toen Nick slalommend in het doelgebied zeer beheerst 3-1 aantekende, was de wedstrijd wel beslist. Stijn reageerde goed op de rebound nadat Menno, die steeds beter ging spelen, de bal op de kruising had getrapt, maar zijn goal werd om twijfelachtige reden afgekeurd wegens buitenspel. Er volgde nog een rode kaart (tweede geel) voor de bezoekers uit Zaandam. Bij De Rijp moest ook Stijn van het veld na aanmerkingen op de leiding. De spits bood na afloop de scheidsrechter zijn excuses aan, maar toen was het kwaad al geschied. Niet bepaald slim natuurlijk.
Met nog twee treffers liet Nick zien hoe het wel moet. Na een misstrap van invaller Rody Gast had hij de bal voor het intikken (4-1) en in de negentigste minuut complementeerde de topschutter zijn hattrick.

Periodetitels

So far so good dus voor De Rijp, Op de ranglijst tekent zich al een afscheiding af. Nummer twee Saenden, dat Zeevogels met 4-2 versloeg, blijft op de voet volgen met twee punten minder en Alcmaria Victrix, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, kan De Rijp op drie punten naderen. Sporting Krommenie kan op zes punten komen, maar voor nummer vijf Zaandijk gaapt er een gat van negen punten. Jammer dat er dit seizoen slechts twee periodetitels zijn te verdelen, de eerste pas na elf duels. En laat nou het laatste treffen voor de winterstop uit tegen Saenden zijn…

Erik Oudshoorn

2018-11-19T08:55:59+00:00maandag 19 november 2018|Senioren|