Max en Mikey kloppen Knollendam

//Max en Mikey kloppen Knollendam

Op een fraaie winterzondag, met desondanks veel afgelastingen, boekte SV De Rijp zijn tiende zege van het seizoen. In Oost-Knollendam werd de lokale miniclub (vier teams) met 3-2 verslagen. Maar het elftal van trainer Peter van der Zwaan is 2019 daarmee nog niet flitsend begonnen. Er ging veel fout in het kleine dorp aan de Zaan. Er werd vaak balverlies geleden in de duels, passes waren onzuiver en de twee spitsen Nick Visser en Mikey Hoffs leken voortdurend tegen een te groot overtal aan verdedigers te staan. De fysiek sterke laatste linie van Knollendam wist de schade dan ook te beperken.

De nummer 11 van de Vierde Klasse B kwam zelfs al vroeg op voorsprong. In de vierde minuut kopte de aanvoerder van Knollendam geheel vrij gelaten de bal uit een corner achter doelman Jos Timmer. In de negentigste minuut gebeurde hetzelfde en het was dat de arbiter (ten onrechte) weinig of geen extra tijd bijtelde, anders had het ondanks de kou nog een hete slotfase kunnen worden. Van een handjevol corners gingen er dus twee in het net en dat moet De Rijp, inclusief technische staf, te denken geven.
Gelukkig hebben de Walvisvaarders nog altijd Mikey in de gelederen, al sprongen er ook veel ballen van zijn voeten en bewaarde hij niet altijd het overzicht. Maar De Rijp kwam eerst nog op gelijke hoogte door een strakke voorzet van Valentijn Jonk die door een speler van Knollendam in een reflex in eigen doel werd getikt. Vanwege de schouderoperatie van Thom Rijser, die naar verwachting nog tot maart uit de roulatie zal zijn, is de man uit Grootschermer uit het hart van de defensie weer overgeheveld naar zijn oude plek op de linkerflank. Daar moet Valentijn duidelijk nog in zijn ritme komen. Maar de voorzet waaruit hij de 1-1 forceerde was weer ouderwets.
Een klein kwartier later kwam De Rijp dankzij Mikey ook op voorsprong. Een voorzet van Nick, na een prima pass van Max Huider, rondde de clubtopscorer koelbloedig af.

Lange Bal
In de tweede helft hanteerde De Rijp vaak de lange bal en daar wisten de krachtpatsers van Knollendam wel raad mee. Maar ze gaven ook ruimte weg en hiervan profiteerde Mikey in de 72ste minuut. Met een snelle rush over de as van het veld (1-3) verschalkte hij ook de doelman. Weer stond Max met een fraaie pass aan de basis van het doelpunt. Hoewel hij op een plek moest spelen die voor hem vreemd is, de linksbackplaats, was Max een van de betere spelers aan de kant van De Rijp. In de eerste helft liet hij een paar Zidane-achtige bewegingen zien, terwijl zijn tegenstander er in de wedstrijd niet aan te pas kwam. Als linksback kan hij naar binnen draaien en de spitsen op maat aanspelen. Maar de rechterflank is toch zijn domein. Als Rick Schrama en Pascal Oudejans weer een trainen toekomen, zal hij daar wel weer terecht komen. Behalve Max stak ook aanvoerder Wesley Rollman in blakende vorm.

Dat waren dan wel de lichtpuntjes. Zondag wacht Zeevogels op eigen veld, waarvan uit met veel geluk werd gewonnen. Ondanks alles is De Rijp weer koploper omdat Saenden het kalenderjaar begon met een vrije dag. De weg naar de titel is nog lang.

Erik Oudshoorn

2019-02-04T08:40:49+00:00maandag 21 januari 2019|Senioren|