Wesley dirigeert De Rijp naar zege

//Wesley dirigeert De Rijp naar zege

Tevreden zat Wesley Rollman na afloop van het duel met Zeevogels (1-0) aan een biertje op de bar in het snoephoekje van de kantine, waar het eerste elftal zich meestal verzamelt. Net als een week eerder in Oost-Knollendam was de aanvoerder van De Rijp 1 uitblinker op het middenveld en dit keer bovenal matchwinner. De strafschop die hij een kwartier voor tijd mocht nemen schoot de stilist hard en hoog door het midden in het net. Ook dat gaat goed als je in vorm bent.
‘Ik zit momenteel lekker in mijn vel’, aldus Wesley. ‘Dat komt mijn spel ten goede. Ik had ook het idee dat ik veel duels won en ballen veroverde.’ In tegenstelling tot een week eerder, toen Stijn Deitmers die rol vervulde, had ‘Wes’ rugnummer 10 gekregen. Menno Meijland en Thom Rijser zijn immers nog herstellende van respectievelijk een spierblessure en een schouderoperatie. De taak van spelverdeler lijkt Wesley – de bescheidenheid zelve en een waardige captain van het elftal – op het lijf geschreven. ‘Maar toch, als ik moet kiezen sta ik liever aan de rechterkant. Ik krijg daar de ballen beter en vaker in de voeten gespeeld.’

Niet alleen Wesley onderscheidde zich zondag. Ook doelman Jos Timmer maakte een uitstekende indruk. Verschillende keren kwam hij goed uit zijn doel om een bal te onderscheppen en ook ranselde hij een schot uit de kruising. Nadat Jos Schrama ongeveer tien minuten voor het laatste fluitsignaal na een overtreding met rood van het veld moest, werd de zege mede veiliggesteld door prima keeperswerk van Jos.

Afgekeurde treffer
De benauwde overwinning had een reden. Het zou zeker anders zijn gelopen als scheidsrechter Dingerdis in de vierde minuut niet een treffer van De Rijp had afgekeurd. Mikey Hoffs ging aan de linkerkant van het zestienmetergebied met een wervelende actie langs twee, drie tegenstanders. Hij trok vervolgens de bal voor het doel waar Stijn voor zijn man kwam en fraai scoorde. De arbiter liep al naar de middenstip, tot hij erop attent werd gemaakt dat assistent-scheidsrechter Klijbroek met de vlag omhoog stond voor buitenspel. Mikey begreep er achteraf niets van. ‘Ik trok de bal voor vanaf de achterlijn, hoe kan Stijn dan buitenspel hebben gestaan?’ Ook het argument dat Nick Visser hinderlijk offside stond leek niet logisch. Hij nam immers geen deel aan het spel. Trainer Peter van der Zwaan vroeg om een verklaring en werd naar de tribune gestuurd. Later zag Nick nog een treffer afgekeurd worden omdat hij in een ogenschijnlijk normaal duel met een verdediger geduwd zou hebben.

Zo drukte de scheidsrechter een flinke stempel op de wedstrijd. Dat gebeurde eigenlijk ook bij de beslissende strafschop. Nick werd in de hoek van het strafschopgebied onnodig aangetikt en Dingerdis twijfelde geen moment. Er volgde echter geen geel. Maar zo hield Nick toch nog een beetje voldoening over aan deze wedstrijd. In de eerste helft trapte hij de bal over het doel en kopte een voorzet van Mikey naast. Na rust ging de bal weer een keer hard en hoog over het doel van zijn voet na een dieptepass op maat. En in de 62ste minuut had hij de pech na een fout van de Zeevogels-doelman dat zijn lob vanaf rand strafschopgebied op de lat uiteenspatte.

Clubtopscorer
Mikey viel overigens in de eerste helft al vroeg uit met een heupblessure. Hij had achteraf geen idee hoe die was ontstaan. Milko Laan was zijn vervanger. Mikey blijft clubtopscorer met zeventien goals uit ruim tien duels. Het eigen doelpunt van Knollendam was na zijn voorzet aan hem toegekend. ‘En die ga ik niet weigeren’, grinnikte hij.
Zeevogels is de afgelopen jaren een angstgegner geweest voor De Rijp. Maar dit seizoen bleken de Walvisvaarders twee keer te sterk voor de ploeg uit Egmond die een verjongingskuur heeft ondergaan. Aangezien Saenden weer niet in actie kwam is de voorsprong van koploper De Rijp opgelopen tot vijf punten. ‘Daarmee zetten we Saenden wel onder druk’, meent Wesley. Laat de directe concurrent die achterstand eerst maar eens goed maken, luidde dan ook de algemene opinie.

Erik Oudshoorn

2019-02-04T08:30:07+00:00maandag 28 januari 2019|Senioren|