Zes spelers missen is te veel

//Zes spelers missen is te veel

Het was vooraf te verwachten dat ons eerste elftal het moeilijk zou krijgen tegen runner-up Sporting Krommenie. De ziekenboeg was immers bomvol geraakt met de geblesseerde (basis-)spelers  Menno Meijland, Mikey Hoffs, Thom Rijser en Jelle Tromp. Jos Schrama was bovendien geschorst, Nick Visser had wat last van een teen en net teruggekeerd van een wintersportvakantie. De omgekeerde situatie met de uitwedstrijd toen Krommenie vijf spelers miste. SV De Rijp won dat openingsduel van de competitie met 0-5, maar zondag profiteerde Krommenie: 1-4. De derde nederlaag voor de Walvisvaarders in deze competitie.

De Rijp verdiende ook niet heel veel meer. Vooral aanvallend was het spel armoedig met veel balverlies. Weinig duels werden gewonnen, waardoor er ook weinig kansen ontstonden. Op het middenveld leverden spelers als Max Huider, Valentijn Jonk en de ‘valse spits’ Wesley Rollman een dappere strijd, maar het rendement was vaak gering door onzorgvuldigheid en het gebrek aan stootkracht voorin.

Aansluitingstreffer
Krommenie kwam al in de tiende minuut op voorsprong en voegde er halverwege de eerste helft nog een doelpunt aan toe. Rik Schrama gaf De Rijp weer hoop toen hij op slag van rust uit een corner van Wesley de aansluitingstreffer inkopte. De eerste twintig minuten na de pauze ging het team van trainer Peter van der Zwaan fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Stijn Deitmers had die op zijn schoen na een pass van de ingevallen Nick Visser. Zijn inzet ging echter naast.

Vervolgens kwam Krommenie na een misverstand in de defensie van De Rijp op 1-3. Daarmee was het pleit beslecht. Al helemaal toen Pascal Oudejans met rood het veld moest verlaten omdat hij een doorgebroken speler zou hebben onderuit gehaald. Dat gebeurde op zo’n 25 meter van het doel van Jos Timmer. Jammer dat arbiter De Gast, die verder redelijk goed leidde, de situatie verkeerd beoordeelde. Volgens vriend en vijand langs de kant (dus ook van Sporting Krommenie) speelde Pascal de bal en kwam hij in botsing met een speler die hem in de rug liep. In het betaalde voetbal zou zo’n rode kaart worden geseponeerd, maar bij de amateurs wordt het ingewikkeld hier nog iets aan te doen. Het kost Pascal zeker twee wedstrijden.

Al met al een treurige middag voor SV De Rijp 1. En volgende week wacht een zwaar uitduel met Alcamaria Victrix. Het is afwachten of het veldhospitaal dan een beetje is leeggestroomd. Daarna is De Rijp twee weken vrij en kan op volle oorlogssterkte een eindsprint worden ingezet. Zelfs Thom Rijser wordt na zijn schouderoperatie dan weer terugverwacht.

De Rijp 2
Was er dan niets positiefs te melden op de regenachtige februarimiddag? Toch wel. Het tweede elftal won met 5-1 van De Meteoor 2, staat nu op de derde plek en heeft de achtervolging ingezet op koploper Swift. De triomf op de Amsterdammers kon de dag van trainer Peter Koster, wiens zoon Bas in de hoofdmacht van De Rijp speelt, niet goed maken. Hij laat zijn clubhart spreken als hij zegt: ‘Ik zie toch liever dat het eerste elftal wint dan mijn eigen team.’

Erik Oudshoorn

2019-02-11T18:14:08+00:00maandag 11 februari 2019|Senioren|