Opnieuw tegenslag Walvisvaarders

//Opnieuw tegenslag Walvisvaarders

Na al het blessureleed van de afgelopen weken sloeg het noodlot voor SV De Rijp 1 opnieuw toe. In de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix raakte Valentijn Jonk al in de eerste helft geblesseerd. Hij zou de rust niet halen en noodgedwongen moest rechtsback Rick Schrama daardoor linkshalf spelen. Na ruim een uur spelen verloren de Walvisvaarders ook nog eens keeper Jos Timmer. Hij kwam in botsing met doelpuntenmaker Rory Weisscher die daarna de 1-1 in het doel zag rollen. Jos moest per brancard van het veld. In de kleedkamer bleek zijn schouder te zijn geforceerd. Een ambulance werd gebeld en de ziekenbroeders zetten het lichaamsdeel terug in zijn oorspronkelijke positie. Daarna moest Jos toch nog naar het ziekenhuis om de banden rondom de schouder te controleren. Gelukkig had De Rijp in Reece Hornkamp een reservedoelman op de bank. De keeper van JO 19 debuteerde, maar zal er geen goede herinneringen aan hebben overgehouden. Alcmaria liep immers uit naar 3-1.

Dat was niet te wijten aan Reece, maar aan de desorganisatie in de defensie van de Rijpers. Al was het derde tegendoelpunt vooral ook het gevolg van de risico’s die werden genomen om de gelijkmaker uit het vuur te slepen.

Vooraf miste ons vlaggenschip Mikey Hoffs, Thom Rijser (herstellende van blessures), Max Huider (wintersport) en Pascal Oudejans (geschorst). Maar Menno Meijland en Nick Visser waren terug in de ploeg. Zij zouden De Rijp in vergelijking met vorige week meer stootkracht moeten bezorgen. Daar had het aanvankelijk ook alle schijn van. Nick kreeg in de vierde minuut al een kans, in de vijfde minuut vloog er een bal op de lat en zestig seconden later zette Menno strak voor op Nick die prima afrondde (0-1).

Balverlies

Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd De Rijp steeds meer teruggedrukt op eigen helft. Nick stond op een eiland tegen een overmacht aan verdedigers en kon weinig uitrichten. Er werd op de vijandelijke helft enorm veel balverlies geleden en verkeerde keuzes gemaakt. Menno, Nick en de latere invaller Jos Schrama hadden dit jaar nog niet veel wedstrijdritme opgedaan. Het was eigenlijk een wonder dat de gelijkmaker pas na een uur viel. Hoewel Alcmaria daar ook debet aan was gezien het geringe raffinement in hun aanvallen. Maar uiteindelijk mocht de overwinning terecht worden genoemd.

Het nieuws over de verrassende nederlaag van Saenden bij Knollendam in de streekderby (2-1) kon de teleurstelling over het verlies niet wegnemen, maar het kwam natuurlijk wel goed van pas. Gezien het grote verschil in het aantal gespeelde wedstrijden, staat De Rijp nog steeds bovenaan in de stand van de Vierde Klasse B. Saenden (-4) en Sporting Krommenie (-1) hebben echter minder verliespunten. Saenden kan zondag bovendien de eerste periodetitel pakken als het Zaandijk op eigen terrein verslaat.

Vertrouwen

Blessures van de dragende spelers van het elftal komen nooit goed uit, maar in deze fase met de wedstrijden tegen Sporting Krommenie en Alcamaria Victrix op het programma kwamen ze op een zeer ongelukkig moment.

Het goede nieuws is dat het team van Peter van der Zwaan nu drie weken vrij heeft en kan herstellen van alle kwetsuren. Op 10 maart, als Sporting S op bezoek komt, zijn Mikey, Jos Timmer, Thom en Valentijn hopelijk weer inzetbaar en kan Van der Zwaan tevens over Max en Pascal beschikken. In dat duel zal ook wat vertrouwen getankt moeten worden, want een week later wacht alweer de moeilijke uitwedstrijd: tegen WSV ’30. Met acht duels voor de boeg zou er met De Rijp op volle oorlogssterkte nog  het een en ander mogelijk moeten zijn. Van der Zwaan: ‘Vandaag hebben we enigszins onverdiend verloren door een gebrek aan kwaliteit. Maar over drie weken komen we sterk terug. Wij hebben op de wedstrijd tegen Saenden na nu alleen tegenstanders uit het rechterrijtje.  Onze concurrenten spelen nog tegen elkaar.’

Erik Oudshoorn

2019-02-22T10:55:06+00:00dinsdag 19 februari 2019|Senioren|