Sporting S weer lastige horde

//Sporting S weer lastige horde

Voor de tweede keer dit seizoen heeft ons eerste elftal een zware dobber gehad aan streekgenoot Sporting S. Eindigde de uitwedstrijd in een  benauwde 0-1 overwinning, zondag was het verschil weer nipt: 2-1. Pas acht minuten voor tijd bezorgde Mikey Hoffs de Walvisvaarders de drie punten.

Na al het blessureleed in de maand februari, met nederlagen tegen Sporting Krommenie en Alcmaria Victrix als gevolg, kwam SV De Rijp weer met een representatief elftal aan de aftrap. Behalve de geblesseerde Jos Schrama ontbrak doelman Jos Timmer vanwege de schouderblessure die hij opliep in Alkmaar. Hij verwacht zelf alleen de laatste twee wedstrijden te kunnen keepen. ‘Saenden op 14 april komt in elk geval te vroeg.’ Thom Rijser (na zijn schouderoperatie in de winterstop), Mikey Hoffs (na de doodschop tegen Rood-Wit op 3 februari), Valentijn Jonk (na zijn blessure tegen Alcmaria) en Menno Meijland (in januari en februari zelden fit) waren wel van de partij. Goed werk van de verzorgers Sophie Schep en Marianne de Geus, dat mag ook weleens gezegd worden. De spelers zijn op tijd klaar voor een eindsprint in het voorjaar.

Nerveus spel
Trainer Peter van der Zwaan stuurde zijn manschappen in een 3-4-3 formatie het veld in. Dat was met het oog op de laagvlieger vooraf begrijpelijk, maar het pakte in de wedstrijd niet goed uit. Sporting S hield in de eerste helft drie spelers voorin die het onze drie verdedigers moeilijk maakten om op te bouwen. Het gevolg was nerveus spel van De Rijp waarbij het middenveld vaak werd overgeslagen. En voorin ontbrak bij verschillende spelers het wedstrijdritme om voor rendement te zorgen. Toch kwam De Rijp redelijk snel op voorsprong. In de zestiende minuut kopte Nick Visser de bal uit een corner door en zorgde Menno eveneens met het hoofd voor de afronding. De kleinste van het veld, was ook zondag een van de betere koppers.

In de eerste helft hadden Mikey (op de keeper) en Nick (net naast) de voorsprong kunnen uitbouwen, maar hun vizier stond niet op scherp. Na rust had Stijn Deitmers pech dat zijn uitstekende schot werd gekeerd door doelman Koen van Etten van Sporting, die net als in Schermerhorn weer heldendaden verrichtte. Menno zag een vuurpijl op de lat uiteenspatten. Dat gebeurde allemaal nadat Sporting in de 62steminuut gelijk had gemaakt uit een van de gevaarlijke counters. Daar had doelman Lieuwe Stoop geen schuld aan. De sluitpost van het tweede elftal was een prima vervanger van Jos en werd ook nog eens diverse keren op de proef gesteld met terugspeelballen van verdedigers die zich geen raad wisten met de bal. Hoewel Van der Zwaan in de rust de opdracht gaf dit tot het minieme te beperken, moest Lieuwe ook in de tweede helft als een soort laatste man fungeren.

Zicht
Terwijl iedereen de hoop op een overwinning eigenlijk had opgegeven, liep het nog goed af voor De Rijp. In de 82steminuut besloot Mikey, die inmiddels in het centrum van de aanval een vrije rol had gekregen,  maar eens op doel te schieten. Van Etten werd het zicht ontnomen door een medespeler en liet de bal door zijn handen glippen. De punten zaten in de pocket en daar was alles mee gezegd. Van der Zwaan heeft beloofd dat hij volgende week bij WSV ’30 weer met vier verdedigers gaat spelen.

Erik Oudshoorn

2019-03-12T18:02:15+00:00maandag 11 maart 2019|Senioren|